DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2047878-2,51%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sırbistan hükümeti, Kosova plakalı araçların serbest dolaşımını onayladı

Sırbistan hükümeti, Kosova plakalı araçların serbest dolaşımını onayladı

Sırbistan hükümeti, Kosova plakalı araçların ülkede serbest dolaşımına izin verme kararı aldı.

ABONE OL
27 Aralık 2023 15:53
Sırbistan hükümeti, Kosova plakalı araçların serbest dolaşımını onayladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sırbistan hükümeti, Kosova plakalı araçların ülkede serbest dolaşımına izin verme kararı aldı. Karar, 1 Ocak 2024 itibarıyla uygulanacak ve tüm sınırlar ile idari geçişler için geçerli olacak.

Kosovaport’ta yer alan habere göre; Sırbistan hükümetinin, Kosova plakalı araçların ülkede serbest dolaşımını onayladığı belirtildi.

Sırbistan Hükümeti Kosova Ofisi Direktörü Petar Petkovic, yerel medyaya yaptığı açıklamada, Sırbistan hükümetinin, Kosova Cumhuriyeti (RKS) plakalı araçların ülkede serbest dolaşımına izin verme kararı aldığını duyurdu.

Petkovic, Kosova’daki Sırpların büyük çoğunluğunun RKS plakalı araçlar kullanmaya başladığını göz önüne aldıklarını belirterek, söz konusu kararın 1 Ocak 2024 itibarıyla uygulanmaya başlayacağını ve tüm sınırlar ile idari geçişler için geçerli olacağını kaydetti.
“Karar, Kosova’daki halkımızın haklarını ve hareket özgürlüğünü sağlayacak.” diyen Petkovic, milli bütünlüğün ve egemenliğin korunmasında “kırmızı çizgileri” aşmadıklarını ifade etti.

“Tek taraflı olarak ilan edilen bağımsızlığın tanınması’ olarak yorumlanamaz”

Sırbistan hükümetince yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi: “Kosova plakalı tüm araçların, karayolu trafiğine katılmasına izin verilmesi, kişilerin durumlarını kolaylaştırmak ve hareket serbestilerini sağlamak amacıyla yalnızca pratik nedenlerle yapılmaktadır. ‘Tek taraflı olarak ilan edilen bağımsızlığın tanınması’ olarak yorumlanamaz, nihai statünün belirlenmesine halel getirmez ve Belgrad’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1244 sayılı Kararı ile güvence altına alınan haklardan sapmasına rıza gösterdiği şeklinde yorumlanamaz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.