DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20652170,98%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karakoç’un adı sokağa verildi

Karakoç’un adı sokağa verildi

Edirne Barosu'nun üç dönem başkanlık görevini yürüten ve avukatlık mesleğinde birçok kişiyi yetiştiren merhum Av. İbrahim Karakoç’un adı, İstasyon Mahallesi'nde bulunan 303'üncü sokağa verildi. Öte yandan Araştırmacı Yazar, Öğretmen Ayhan Tunca'nın ismi de 1. Murat Mahallesi'nde bulunan 8. Sokağa verildi

ABONE OL
20 Şubat 2024 09:58
Karakoç’un adı sokağa verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’nun önerisiyle alınan karar neticesinde, Edirne Barosu’nun önceki dönem başkanlarından ve 55 yıl boyunca avukatlık mesleğini icra eden Av. İbrahim Karakoç’un ismi, İstasyon Mahallesi’ndeki 303. Sokağa verildi.

Av. Karakoç’un isminin verildiği sokağın açılışına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Çakır, Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Barosu eski başkanlarından Av. Alper Pınar ve Av. Tacettin Sivrikaya, aile yakınları ve hukuk camiasından isimler katıldı.

“İBRAHİM KARAKOÇ ADLİYE VE BARO ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ YAPMAYA DEVAM EDECEK”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İbrahim Karakoç’un adının adliye ve baro arasındaki sokağa verilmesinin önemine vurgu yaparak, “İnsan öldükten sonra ölürmüş. Öyle derler. Tabi insanlığın en büyük gayesi bizden sonra da ismimizin yaşaması, yaşatılması, anılması. Bunun için insanlık mücadele veriyor. Bu anlamda Edirne’ye benim de bizzat şahit olduğum, yaşadığım çok değerli hizmetler bırakan, katkıları olan ama onun ötesinde insan olmanın o erdemli duruşunu bizzat yaşatan sevgili İbrahim Karakoç’a bir ahde vefanın ödenmesi diyebiliriz. Onun yıllarca emek verdiği, kutsal savunma hakkının yaşama geçmesi için mücadele ettiği iki kurumu temsil ettiği Edirne Barosu ve bu mücadeleyi verdiği Edirne Adliye Sarayı arasında kalan sokak olması da bence gerçekten çok anlamlı oldu. Bazen yaşam bittikten sonra da görev bitmiyor. Sevgili İbrahim Karakoç ağabeyimiz hala Baro ve Adliye arasında bir köprü vazifesi yapmaya devam edecek. Bu çok kıymetli bence. Tekrardan kendisine rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç da Avukat İbrahim Karakoç’un isminin verildiği sokağın açılışını yapmanın büyük önem taşıdığını belirterek, “İçinden geçmekte olduğumuz zaman dilimi bize gösteriyor ki insan bedenen öldüğü zaman aslında tamamen yok olmuyor. İnsan unutulduğunda ölür. Eğer insan unutulmuyorsa, geride bıraktıklarıyla hatırlanıyorsa, baki kalan şu kubbede bir hoş sadağı bırakabilmişse ölmez” dedi. Karakoç, babası İbrahim Karakoç’un avukatlık mesleğine adanmışlığını vurgulayarak, “Babamın yaşamı boyunca hafta sonu, hafta içi, dini milli bayram demeden, gündüz gece demeden avukatlık yapması ve bize bıraktığı dostluklar duygulandırıcı. Bu fikir, Sayın Belediye Başkanımız Recep Gürkan’dan çıkmıştır ve kendisi desteklerini esirgemedi. Bu anlamda teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 303’nolu sokak, yeni ismi Av. İbrahim Karakoç olarak trafiğe açıldı.

AYHAN TUNCA’NIN DA İSMİ SOKAĞA VERİLDİ

Öte yandan Araştırmacı Yazar, Öğretmen Ayhan Tunca’nın ismi de 1. Murat Mahallesi’nde bulunan 8. Sokağa verildi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.