DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2047290-2,25%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karantinadakiler için seferber oldular

Karantinadakiler için seferber oldular

ABONE OL
7 Aralık 2020 13:07
Karantinadakiler için seferber oldular
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kırklareli’nde bir grup Roman vatandaş, Kovid-19 hastası ya da temaslısı olması nedeniyle evlerinde karantinada bulunan ihtiyaç sahibi kişilere, gönüllü olarak yaptıkları sıcak yemeklerden ulaştırıyor.
Mahalle sakinlerinden Emin Sanpur; “Mahallenin esnafı, pazarcısı, işçisi, öğrencisi bile harçlıklarından yardımda bulundu. Yaptığımız yemekleri ve ekmekleri kendi araçlarımızla elimizdeki listeye göre kapılara bırakıyoruz”dedi.
Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Gündoğu, Barış, Özerler ve Güneş mahallesi sakinleri, ‘Biz bize yeteriz’ sloganıyla, evlerinden çıkamayan Kovid-19 hastası ya da temaslılarına yönelik yardım çalışması başlattı.

Evde gönüllü bir aşçı, iki aşçı yardımcısı tarafından hazırlanan yemekler, yine gönüllü 4 kişi tarafından motosiklet ve diğer araçlarla karantinadaki kişilere dağıtılıyor.

Mahalle sakinlerinden Emin Sanpur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört mahallenin gönüllülerinin bir araya gelerek çok güzel bir sosyal sorumluluk projesi başlattığını söyledi.

Tüm dünyanın zor günlerden geçtiği bugünlerde herkesin birbirine destek olması gerektiğini belirten Sanpur, çalışma kapsamında, muhtarlar aracılığıyla Kovid-19 hastalarının listelerini aldıklarını ifade etti.

İhtiyaç sahiplerini belirlediklerini aktaran Sanpur, “Geliri olmayan 86 aileye günlük çorba, sulu yemek ve makarnadan oluşan sıcak yemek vermeye başladık” dedi.

İŞÇİ, ESNAF, ÖĞRENCİ YARDIM ETTİ

Sanpur, dört mahallenin nüfusunun 25 bini bulduğunu, ‘Biz bize yeteriz’ diyerek yola çıktıklarını anlattı.

En az 14 gün ihtiyaç sahibi ailelere bakabileceklerini belirten Sanpur, “Mahallenin esnafı, pazarcısı, işçisi, öğrencisi bile harçlıklarından yardımda bulundu. Yaptığımız yemekleri ve ekmekleri kendi araçlarımızla elimizdeki listeye göre kapılara bırakıyoruz. Eğer bizi duymazlarsa telefonla arıyoruz ‘yemeğiniz kapıdadır, başka bir arzunuz var mı’ diye de soruyoruz. Aslında insanlara psikolojik bir destek de vermiş oluyoruz” dedi.

Sanpur, mahalle sakinleri olarak Kovid-19’a yakalananlar için dua ettiklerini ifade ederek, “Bizler merhametli insanlarız. Peygamber Efendimizin ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hadis-i şerifine uygun şekilde hiçbir hastamızı, hiçbir komşumuzu, hiçbir kardeşimizi aç yatırmayacağız” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.