Azerbaycan Evi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Tamer Karadağ, 8 Kasım Zafer Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Azerbaycan halkının kahramanlık destanını yeniden yazdığı bu anlamlı günü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.
Karadağ, 44 gün süren Vatan Muharebesi’nin sonunda Azerbaycan ordusunun topraklarını işgalden kurtararak tarihine altın harflerle yazılan bir zafer kazandığını vurguladı. Bu büyük başarının yalnızca askeri bir zafer değil, aynı zamanda birlik, inanç ve vatan sevgisinin sembolü olduğunu ifade etti.
Başta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev olmak üzere kahraman askerleri, şehitleri ve gazileri minnetle andıklarını belirten Karadağ, “Azerbaycan’ın haklı davasında yanında olan herkese teşekkür ediyor, iki kardeş ülke Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ‘Bir millet, iki devlet’ ruhunun ebedi olmasını diliyoruz. Yaşasın Azerbaycan! Yaşasın Türk birliği!” dedi.
Haber: Harun Aker
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).