DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2071475-2,26%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kardeşlik konvoyu uğurlandı

Kardeşlik konvoyu uğurlandı

ABONE OL
30 Ocak 2020 10:18
Kardeşlik konvoyu uğurlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’da yaşanan depremin ardından Türk halkı depremzedelere yardım için tek yürek oldu. Edirne Valiliğinin öncülüğünde AFAD koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyasında Edirneli vatandaşların destekleriyle toplanan 4 TIR yardım malzemesi Elazığ’a doğru yola çıktı.

Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de büyük bir yardım seferberliği başlatıldı. Önceki gün Edirne Valiliğinin öncülüğünde AFAD koordinasyonunda Mimar Sinan başlatılan yardım kampanyası kapsamında Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda Edirneli vatandaşlar tarafından getirilen yardım malzemeleri dün kolilere koyularak TIR’lara yüklendi.

4 TIR yardım malzemesi Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, AFAD Edirne İl Müdürü Ali Altındal ve çok sayıda kurum müdürü ve AFAD personelinin katılımıyla Elazığ ve Malatya’ya uğurlandı.

Uğurlamada konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, toplamda 9 yardım TIR’ının Elazığ’a ulaşacağını belirterek, “Değerli Edirneliler; Elazığ’la Edirne arasındaki mesafe bin 500 km’dir. Ancak Elazığ ve Malatyalıların, Edirnelilerin gönülleri arasında km mesafesi sıfırdır. Hiçbir mesafe yoktur. Toplanmış olan bu 9 TIR dolusu yardımda esas itibariyle bunu göstermektedir” dedi.

“TOPLAM 9 TIR ELAZIĞ’A ULAŞACAKTIR”

Vali Canalp “ Geçen hafta Cuma akşamı Elazığ merkezli meydana gelen deprem, milletimizi derin bir acıya sevk etmiştir. Depremler önlenebilir afetler değildir. Önlenemez afetlere karşı devlet ve millet olarak yapmamız gereken şey hazırlıklı olmak ve gerekli tedbirleri almaktır. Deprem meydana geldikten sonra da bu tedbirleri hızlı ve seri şekilde uygulamaya koymak, büyük bir ehemmiyet arz ediyor. Bu son deprem de de devletimiz bütün kurumlarıyla, çok hızlı ve seri şekilde deprem bölgesine hareket etmiş ve gerekli her türlü tedbir alınmıştır. Devlet kurumlarımızın almış olduğu bu tedbirlere, milletimiz de çok hızlı ve seri şekilde gene bir duyarlılık göstermiş ve memleketimizin her tarafında yardım kampanyaları düzenlenmiştir. Edirnelilerde bir gurur kaynağıdır, hepimiz için yoğun şekilde yardım da bulunma taleplerini iletmişler. Valiliğimiz koordinesinde de bir yardım kampanyası düzenlenmiştir. Düzenlemiş olduğumuz bu yardım kampanyası sonrasında bugün buradan 4 TIR’ımızı inşallah Malatya’ya ve Elazığ’a göndereceğiz. Daha öncesinden 2 TIR dolusu yardım malzemesi de yola çıkmıştı. Yine bir TIR dolusu yardım malzemesi de kolilenmek üzere hazır bekletilmektedir. Daha sonra yola çıkarılacaktır. Yine 2 TIR dolusu gıda maddesi de Elazığ ve Malatya’daki AFAD depolarının boşalmasına paralel olarak Edirne’den yola çıkarılacaktır” dedi

“ELAZIĞ VE MALATYALILARIN, EDİRNELİLERİN GÖNÜLLERİ ARASINDA KM MESAFESİ SIFIRDIR”

Edirne ile Elazığ ve Malatya arasında hiçbir mesafe olmadığını yollanılan TIR’larla gösterildiğini söyleyen Vali Canalp, “Toplamda 9 TIR dolusu yardımı Edirne’den Elazığ’a ve Malatya’ya ulaştırmış olacağız. Değerli Edirneliler; Elazığ’la Edirne arasındaki mesafe bin 500 km’dir. Ancak Elazığ ve Malatyalıların, Edirnelilerin gönülleri arasında km mesafesi sıfırdır. Hiç bir mesafe yoktur. Toplanmış olan bu 9 TIR dolusu yardımda esas itibariyle bunu göstermektedir. Ben bu kadirşinaslığı göstermiş olan Edirne’mizin bütün kamu kurumlarına, bütün kamu görevlisi arkadaşlarımıza, Edirne’mizin bütün siyasi partilerine, onların hepsinin temsilcilerine, bütün üyelerine, Edirne’mizin esnaf odalarının, ticaret odalarının, Edirne’mizin ticaret borsalarının, derneklerinin, vakıflarının ve spor kulüplerinin ve diğer kulüplerinin tamamına ve bütün Edirnelilere buradan içtenlikle teşekkür etmek istiyorum. Şunu da ifade etmek istiyorum ki; milletler kendilerini böylesi zor zamanlarda belli ederler. Edirneliler de bizim dayanışma duyguları ne kadar güçlü bir milet olduğumuzu, buradan herkese güzel bir örnekle göstermişlerdir. Bütün Edirnelilere teşekkür ediyorum. Elazığlıların da Malatyalıların da şunu bilmesini istiyorum ki; Edirneliler sizlerle beraberdir. Edirneliler sizlerin acısına ortaktır” dedi.

BORSANIN YARDIM KAMYONU YOLA ÇIKTI

Edirne Ticaret Borsası da başlattığı kampanya kapsamında borsa üyelerinin ve hayırseverlerin destekleriyle oluşturduğu yardım kamyonu AFAD Koordinasyon Merkezlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Edirne Ticaret Borsası’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği koordinasyonunda, Borsamız tarafından Elazığ ve Malatya illerimizde bulunan kardeşlerimize ulaştırılmak üzere hazırlanan yardım aracımız yola çıktı. Böylesine deprem ve afetlerin bir daha yaşanmaması dileklerimizle” denildi.

BELEDİYE’NİN YARDIMLARI ELAZIĞ’A ULAŞTI

Edirne Belediyesi’nin Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde mağduriyet yaşayan vatandaşların yaralarını sarabilmek adına başlattığı yardım kampanyası kapmasında toplanan yardımlar; Elazığ’a ulaştı.

Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Edirne Belediyesi yardım kampanyası başlattı. Edirneliler, Elazığ’da mağduriyet yaşayan vatandaşların yaralarını sarabilmek adeta tek yürek oldu ve evlerinde bulunan battaniye, yorgan, mont, kaban gibi kışlık giyecekleri Elazığlı vatandaşlara ulaştırılması için Edirne Belediyesi’ne getirdi. Edirne Belediyesi’ne getirilen yardımlar, belediye personeli tarafından kadın, erkek ve çocuk giysini olarak tek tek ayrılarak kolilere yerleştirildi. Kampanya kapsamında 65 çuval battaniye ve 330 büyük boy koli kışlık kıyafet Elazığ’a gönderilmek üzere kamyona yüklendi. Edirne’den yola çıkan kamyon, dün gece saatlerinde Elazığ’a ulaştı.

Yardımların Elazığ’daki AFAD Organizasyon Komitesi’ne ulaştırıldığını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, duyarlı davranışlarından dolayı tüm Edirne Halkı’na bir kez daha teşekkür etti.

AK PARTİ’DEN YARDIM KAMPANYASINA DESTEK

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Elazığ’da meydana gelen depremin ardından etkilenen vatandaşlar için Edirne Valiliği AFAD İl Müdürlüğü tarafından yürütülen yardım kampanyasına AK Parti Edirne teşkilatları olarak destek verdiklerini belirtti.

Edirne’den Elazığ’a Gönül Köprüsü kurduklarını belirten İba; “Deprem bölgesindeki kardeşlerimize destek olmak amacıyla tüm üyelerimize gerek sms yoluyla gerekse de sosyal medyada üzerinden duyuruda bulunduk.  Duyurumuzun hemen ardından teşkilatlarımız ve hemşehrilerimizin yoğun katılımı bizleri mutlu etti. İl binamızda oluşturduğumuz yardım masamızda giyim, ayakkabı, gıda, çocuk ihtiyaç malzemeleri, ısıtıcılar ve kuru gıda malzemeleri toplandı” dedi.

BİR KENTİN SEVGİSİ TOPLANMIŞ DURUMDA

AK Parti İl Başkanlığı’nda toplanan yardım kolilerini Mimar Sinan Spor Salonu’nda AFAD tarafından oluşturulan koordinasyon bölümüne teslim ettiklerini ifade eden İl Başkanı Belgin İba, “Burada toplanan yardımlar aslında sadece elle tutulur şeyler değil yani sadece battaniye, ısıtıcı vs. değil. Burada bir kentin sevgisi toplanmış durumda. Edirne’nin sevgi yüklü TIR’ları deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yüzünde bir parça gülümseme oluşturacak olması bizleri memnun edecek. Bu vesile ile depremden etkilenen kardeşlerimiz için oluşturduğumuz yardım çağrısına katılıp destek veren tüm hemşehrilerimizi gönülden tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Erkan Ekşi / Hüsnü Sarıgül

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.