DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2049607-1,30%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karne heyecanı yaşadılar

Karne heyecanı yaşadılar

ABONE OL
21 Ocak 2023 11:15
Karne heyecanı yaşadılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erdi. İl genelinde 57 bin 330 öğrenci karne heyecanı yaşayarak yarıyıl tatiline başladı. Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık da Fevzipaşa İlkokulu’nda öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk dönemi dün dağıtılan karnelerle sona erdi.  İl genelinde okul öncesinde 7 bin 227, ilkokulda 17 bin 73, ortaokulda 16 bin 123 ve ortaöğretimde 16 bin 907 olmak üzere 57 bin 330 öğrenci karnelerini alarak yarı yıl tatiline başladı.

VALİ KIRBIYIK ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Kent merkezinde bulunan Fevzipaşa İlkokulu’nu ziyaret eden Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık da öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. Burada öğrencilerle sohbet eden Vali Kırbıyık ardından öğrencilere karnelerini verdi.

Vali Kırbıyık daha sonra okulda oluşturulan “İngilizce Sokağı”nın açılışını da öğretmen ve öğrencilerle birlikte yaparak, emeği geçenleri tebrik etti.

“HAYATLARINDAKİ İLK KARNELERİNİ ALDILAR”

Edirne Valisi Kırbıyık, karne dağıtımı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “2022 2023 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle ilimizde 290 okulumuzda toplam 57 bin 330 öğrencimiz karne alıyorlar. Biz de onların karne heyecanına Fevzipaşa ilkokulunda ortak olduk. Özellikle birinci sınıflarımızı seçtik. Birinci sınıflarımız hayatlarındaki ilk karnelerini alıyorlar, inşallah bundan sonraki eğitim öğretim dönemlerinde de hep böyle başarılı güzel karneleri ile birlikte hayatta umut ettikleri noktalara gireceklerini düşünüyoruz. Tabii ilk geldiğimiz itibariyle öncelikle öğretmenlerimize çok teşekkür ediyor. Burada eğitim öğretim döneminde yaklaşık 5 bin 158 öğretmenimiz eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüler. Büyük bir özveriyle büyük bir gayretle sürdürdüler. Gerek okul idarelerine çok teşekkür ediyoruz. Akademik başarıyı önemseyen doğru insan yetiştirmeyi, insan yetiştirmeyi önemseyen bir eğitim anlayışıyla hareket ettiler. Yine Milli Eğitim teşkilatımızda Milli Eğitim müdürümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

“TATİLDE ÖĞRENCİLERİMİZE BOL KİTAP OKUMALARINI TAVSİYE EDİYORUM”

Öğrencilerimize seslenen Vali Kırbıyık, “Bu ara dönemi iyi değerlendirmelerini istiyoruz, iyi bir dinlenme dönemi, iyi bir tatil dönemi, aynı zamanda spor yapabilecekleri, eğlenebilecekleri güzel bir fırsat diye düşünüyorum. Onlara bireysel olarak da bir ağabeyleri olarak bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Çünkü gerek hayat içerisinde kendilerini ifade edebilmeleri gerek artık yeni akademik süreçte okuduğunu anlamanın çok önemli olduğu, ön plana çıktığı bir süreci yaşıyoruz. Bu süreçte çok kitap okuyan öğrencilere çok daha başarılı olduğunu görüyoruz. Bu arada özellikle bu dönemi iyi bir şekilde geçirmelerini ve bol kitap okumalarını tavsiye ederek ifade ediyorum. Yine tabi sınava hazırlanacak çocuklarımız var. Gerek sekizinci sınıfta gereken ikinci sınıfta LGS ve üniversite sınavına girecek çocuklarımız var. Onların da bu dönemde tekrar kendilerinin kontrol edecekleri, eksiklerini görebilecekleri daha odaklanacaklarını, daha çok gayret edecekleri bölümleri belirleyecekleri bir zaman dilimi bu arada tatil. İnşallah çok iyi değerlendirecekler ve sınavlarda çok daha üst derece elde edecekleri, başarı elde edecekleri bir dönem olacağını umut ediyorum. Yine velilerimiz açısından da bunun bir fırsat olduğunu, özellikle öğrencilerimizle birlikte vakit geçirmesinden bir fırsat olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Tüm velilerimize de böyle bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu ara dönemde çocuklarıyla birlikte çok daha fazla aktivite yapabilecekleri, birlikte vakit geçirebilecekleri geziler yapabilecekleri, spor etkinliklerine katılabilecekleri bir dönem inşallah çocuklarımızın ikinci dönemin başında ailelerin bu etkisiyle birlikte daha pozitif, daha motivasyonu yüksek bir şekilde okula gelip 2022-2023 eğitim öğretim dönemini en iyi şekilde bitireceğimizi umut ediyorum” diye ifade etti.

Vali Kırbıyık’a karne dağıtım töreninde Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri de eşlik etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.