DOLAR 32,3813 -0.13%
EURO 34,7538 -0.16%
ALTIN 2.407,87-1,10
BIST 10.082,04-0,01%
BITCOIN 1993573-0,90%
Edirne
15°

KAPALI

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Kartla yapılan ödeme bozuk para sorunu yarattı

Kartla yapılan ödeme bozuk para sorunu yarattı

ABONE OL
10 Ağustos 2023 11:10
Kartla yapılan ödeme bozuk para sorunu yarattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde artık vatandaşların daha çok kartla alışveriş yaptığını dile getiren Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, esnafların bozuk para bulamadığını, küsuratlı ödemelerde para üstü dönüşte zorluk çektiğini belirtti.

Günümüzde kartla alışverişin daha çok tercih edilmesi, pandemi döneminde hijyen sebebiyle temassız kart kullanımına yönlenmesiyle gerçekleşmişti.  Kartla alışverişlerde küsuratlı ödeme olduğunda sıkıntı çıkmadığını söyleyen Cingöz, nakit ödemelerde ise esnafın bozuk para konusunda sıkıntı çektiğini, bu durumda esnafın mutlaka bozuk parayı önceden bulundurması gerektiğini ifade etti.

“ESNAF KÜSÜRATLI ÖDEMELERDE MÜŞTERİYE GERİ VERECEK BOZUK PARA BULAMIYOR”

Esnafların nakit alışverişte küsuratlı tutar olduğu vakit para dönüşü yapması için bozuk paraya ihtiyaç duyduğunu söyleyen EDESOB Başkanı Cingöz, “Esnaf bozuk para bulmakta zorlanıyor. Çünkü artık paralar iş görmüyor. Bozuk parayla da ne alabilirsin? Ama işte bazı nakit alışverişlerde önemi var. Örneğin 22 lira diyor, 24 lira diyor. Üstüne ne lazım geri çevirmek için. Ya hiç para çevirmeyeceksin? Ya bir lira veya üç lira bozuk para bulunduracaksın. Bunu da temin etmekle güçlük çekmeyeceksin.  Vatandaşlar yanında para taşımak istemiyor artık. Genelde gördüğümüz kadarıyla poz cihazı olan yerlere yöneliyorlar ki zaten esnaflarımızın çoğunda bu mevcut. Kartla alışveriş oldu mu o daha iyi. O zaman küsuratlı ödemelerde müşteriye para üstü vermek için bozuk paraya ihtiyaç yok. Karttan çekiyorsan ister düz çekersin, ister küsuratlı çekersin.  Kart alışverişinde bozuk parayla ilgili bir sıkıntı yok. Nakitte bozuk parayla ilgili sıkıntı var. Kart alışverişi sürekli yapılan yerden nakitle gelindiği zaman tabi ki sıkıntı oluyor. O yüzden vatandaşımız” diye kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.