DOLAR 32,3875 0.2%
EURO 35,1110 -0.04%
ALTIN 2.325,530,28
BIST 9.147,980,75%
BITCOIN 2278307-1,02%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kaşıkçı, Malezya’daki Türk Gecesi’nde sahne aldı

Kaşıkçı, Malezya’daki Türk Gecesi’nde sahne aldı

ABONE OL
14 Aralık 2022 11:53
Kaşıkçı, Malezya’daki Türk Gecesi’nde sahne aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsünden Öğr. Gör. Dr. Evrim Kaşıkçı, Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçiliğinin katkılarıyla düzenlenen “Türk Gecesi” etkinliğine konuk sanatçı olarak katıldı.

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da Royal Lake Club’ın ev sahipliğinde “Türk Gecesi” programı düzenlendi. Perdana Botanik Bahçesinde gerçekleştirilen programa, Türkiye Cumhuriyeti Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel, Royal Lake Club Başkanı Manjeet Singh Dhillon, kulüp üyeleri, büyükelçilik personeli ile Malezya’daki Türk vatandaşları katıldı.

Türk Hava Yolları (THY) ana sponsorluğunda Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçiliğinin katkılarıyla düzenlenen “Türk Gecesi” etkinliğine, Türk-Balkan ezgileri üzerine çalışmalar yürüten akademisyen ve müzisyen Evrim Kaşıkçı da müzikleri ile katkı sağladı.

Türk müziğinin ve kültürünün tanıtılmasına yönelik ulusal ve uluslararası kültür ve sanat etkinliklerinde yer alan akademisyen ve müzisyen Öğr. Gör. Dr. Evrim Kaşıkçı, “Türk Gecesi” etkinliğinde Türk müziğinden özgün ve farklı ögeler içeren birçok eseri seslendirdi.

Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel, etkinlik ile Türk müziği ve mutfağından örnekleri Malezyalı dostlarına tanıttıklarını ifade ederek “Biz de gecenin düzenlenmesine Türkiye’den iki sanatçımızı davet ederek katkıda bulunduk, Büyükelçilik olarak Türk mutfağından yemeklerin hazırlanmasında da destek olduk. Evrim Kaşıkçı ve Osman Ekşi programımıza katkıda bulundu. Bu vesileyle Türk müziğinden örnekleri Malezyalı dostlarımıza tanıtmış olduk.” dedi.

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Balkan Müzik Kültürleri Ana Bilim Dalı Öğr. Gör. Dr. Evrim Kaşıkçı ayrıca, Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel’i makamında ziyaret ederek, Sultan II. Bayezid Külliyesi tabağı ile “Edirne Türküleri” ve “Adı Kadın Türküler” albümlerini takdim etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.