DOLAR 32,3877 -0.11%
EURO 34,5965 -0.63%
ALTIN 2.386,39-1,99
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1940478-5,41%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kasım’ın sıcağı esnafa yaradı

Kasım’ın sıcağı esnafa yaradı

Kasım sıcakları esnafa her yönden ekonomik olarak katkı sağladı.

ABONE OL
15 Kasım 2023 11:28
Kasım’ın sıcağı esnafa yaradı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kasım sıcakları esnafa her yönden ekonomik olarak katkı sağladı. Normal süreçte soğukların kapıyı araladığı Kasım ayının, bu yıl daha sıcak olmasını değerlendiren Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, hava sıcaklıklarında düşüş yaşanmamasının esnafa yaradığını belirtti.

Hava şartlarının az yağış ve güneşli geçmesinin olumlu olduğunu belirten Başkan Cingöz, “Tabii ki havaların iyi gitmesi esnaf en azından yakıt giderlerinden bir tasarruf sağlamış oluyor. Yoksa öbür türlü ama doğal gaz ama kaloriferler yanacak. Havalar hem soğuk hem yağışlı olmaması vatandaşı gezerek alışveriş yapmasını sağlıyor” diye konuştu.

“HAVALARIN İYİ GİTMESİYLE ESNAF YAKIT GİDERLERİN DEN TASARRUF YAPTI”

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, “Herkes için havalar elzem. Gerçi çiftçiler için de elzem. Çünkü iyi yağışlar yağdı. Biliyorsunuz 15-20 gün öncesine göre çok kuraktı. Ekimlerde bir sıkıntı vardı. Tabii ki havaların iyi gitmesi esnaf en azından yakıt giderlerinden bir tasarruf sağlamış oluyor. Yoksa öbür türlü ama doğal gaz ama kaloriferler yanacak. Otomatikman çarşıya inişlerde de vatandaşın gezinmesinde de uygun şartlar sağlamış oluyor. Yoksa hava çok soğuk olsa vatandaş gezinmekte sıkıntı çeker. Yağış olsa hiç çıkamaz. Havaların iyi gitmesi esnaf için hayırlı diyorum. Eskiden olsaydı belki alışveriş yapmazdı şimdi kredi kartı var vatandaşın cebinde. Gözüne hitap eden ürünü gördüğü zaman para olmasa da karttan çekip onu alabiliyor. Esnaf için iyi yani” diye dile getirdi.

Haber : Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.