DOLAR 32,6066 0.27%
EURO 34,8023 0.37%
ALTIN 2.408,38-0,99
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21559240,12%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Katliamın fotoğrafı

Katliamın fotoğrafı

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:32
Katliamın fotoğrafı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kapıkule Gümrük Kapısı’nın hemen yanında bulunan orman alanının yıllar boyu adım adım katledildiği ortaya çıktı. Milli Emlak Müdürlüğü tarafından kiralanan orman arazisindeki ağaçlar kesilerek tarla haline getirildi. Çevredekilerin gözleri önünde yıllar boyu süren katliama sessiz kalındığı ve kesilen ağaçların Kemalköy’de bulunan fırına satıldığı ileri sürüldü.

Lütfü KARAKAŞ’ın özel haberi

Kapıkule Gümrük Kapısı’nın girişinin sol tarafında ve Londra Camping tesislerinin yanında Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait 30 dönüm ormanlık alan Milli Emlak Müdürlüğü tarafından kiralandı. Bölgede tapulu arazisi bulunan kiracının bir süre sonra asıl hedefinin ormandaki ağaçları keserek tarlasını genişletmek olduğu ortaya çıktı.

İLK BALTA 2010 YILINDA

Kapitan Andreevo ve Kapıkule Gümrük Kapısı bölgesinden gelen Meriç Nehri ile sınır olan diğer tarafı Londra Camping tesislerine dayanan hazineye ait ormanlık alanda ağaçlar 1985 yılından 2010 yılına kadar özgürce yükseliyor. Ağustos 2010 yılında ormana ilk balta vuruluyor ve tam orta noktasındaki ağaçlar kesiliyor. 2011, 2012, 2013 yıllarında tarla açmak için ağaç kesilmeye devam ediliyor. 2014 ve 2015 yıllarında bölgenin orta bölümünden kenar kesimlerinde ağaç kesimi başlıyor. 2016 yılına gelindiğinde alanda ağaç bulunan alan ile kesilen alan neredeyse eşitlenmeye başlıyor. 2017 ve 2018 yıllarında ise arazinin gümrük tarafındaki köşesinde ağaç kalıyor ve Meriç Nehri bölümündeki ağaçların neredeyse tamamının kesildiği anlaşılıyor. 2018 yılının Kasım ayındaki fotoğraflara göre yüzde 95’lik bölümünde ağaçların kesildiği ve köşe bölümlerinde çok az ağaç kalıyor.

EKİM BAŞLIYOR

2019 yılı Temmuz ayına gelindiğinde ise ormanlık alandaki ağaçların tamamen kesildiği ve tarla olarak kullanılmak için istenilen hedefe ulaşıldığı tespit ediliyor. 2020 yılında ise ormanlık alanın tarım arazisi kullanılması için yollarda açılıyor. 2020 yılının Haziran ayında ise orman alanı yollarıyla birlikte tam bir tarım arazisi haline geliyor. Fotoğraflardan anlaşıldığına göre, 2020 yılının Temmuz aylarında tarlaya çevrilen ormanlık alandan ilk mahsul alınıyor.

Nisan 2021 yılında ise arazideki ormanlık alanın tamamen tarla haline geldiği fotoğraflardan anlaşılıyor. Böylece tarla açma konusunda belirlenen hedefe adım adım ulaşılmış oluyor.

SEYRETTİLER

Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, söz konusu arazinin Orman İşletme Müdürlüğü’ne tahsisli olduğunu ifade etti. Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ise, söz konusu arazinin Temmuz 2020 ayında kendilerine tahsis edildiğini kaydetti. Tahsis tarihinden anlaşıldığına göre Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Orman İşletme Müdürlüğü’ne tahsis edildiğinde orman vasfını çoktan kaybettiği ve katliamın sona erdiği anlaşılıyor. Tahsisten sonra, Orman İşletme tarafından kesilen ağaçların sayısı ve yaş ölçümlerinin yapıldığı ardından da köklerin temizlendiği öğrenildi. Bölgenin yeniden uygun ağaçlarla ekimine başlandığı bildirildi.

Ancak yıllar boyu arazinin sahibi olan ve kiraya veren Milli Emlak Müdürlüğü tarafından kontrol edilmediği ve katliamın seyredildiği anlaşıldı. Katliamı gerçekleştirenlerle ilgili olarak yasal sürecin ne aşamada olduğu konusunda da kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor.

KÖYDEKİLER BİLİYOR

Kemalköy sınırları içinde kalan ormanlık alanın yıllar boyu adım adım katledilmesinin bilindiği iddiaları ortaya atıldı. Kemalköy Muhtarlığının orman katliamından habersiz olmasının mümkün olmadığı, köyde kesilen ağaçların fırına satıldığı yönünde konuşmalar yapıldığı da bildirildi. Bölgedekilerin bilmesi, bir bölümünün görmesine rağmen tarla açmak için ormandaki ağaçların kesilmesinin ortaya çıkması tepkilere neden oldu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.