DOLAR 32,5906 0.35%
EURO 34,8298 0.26%
ALTIN 2.495,680,47
BIST 9.450,08-0,78%
BITCOIN 21047925,30%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kendin pişir, kendin ye

Kendin pişir, kendin ye

ABONE OL
9 Aralık 2022 13:34
Kendin pişir, kendin ye
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şehir imar planında konut statüsünden ticaret alanı olarak çevrilmesi, 11 ay sonra ise hem ticaret hem konut  olarak yapılan plan değişiklikleri ve milyonluk rant iddialarıyla gündeme gelen arsaya yapılan inşaatın mimari projesini kararlarda İmar Komisyonu Başkanı olarak imzası bulunan Ali Yazıcı’nın çizdiği ortaya çıktı.

Şehrimiz Şükrüpaşa Mahallesi Gazeteci Abdi İpekçi Caddesi üzerinde Özar Market Gıda Ticaret Limited Şirketine ait 1500 metrekare arsada 11 ayda iki kez yapılan imar değişikli ile büyük bir ranta imza atılması, ardından da bitişiğindeki belediyeye ait parselin yeşil alandan çıkarılıp otopark yapılması ve buranın da yine tek kişinin katıldığı ihale ile şirkete verilmesinin yarattığı yankılar dinmeden bir başka skandal ortaya çıktı.

Öz-Ar şirketine ait arsanın dikensiz gül bahçesine çevrilmesinden ve milyonluk rant sağlandığı iddialarından sonra parselde inşaata başlandı. Öz-Ar şirket yetkilisi Kemal Gürsözlü’nün sahibi oldukları mevcut imar planında konut alanı olan arsasının 1 Temmuz 2015 (tarih muhtemelen yanlış yazılmış) tarihinde ticaret alanına dönüştürülmesi talebiyle başlayan ‘ballı süreç’ Ali Yazıcı başkanlığında toplanan İmar Komisyonun bu isteği 24 Haziran 2015 tarihinde uygun görmesi ve meclisinde 1 Temmuz 2015 tarihinde kabul etmesi ile ilk eşikten geçildi. Öz-Ar şirket yetkilisi 11 ay sonra 21 Nisan 2016 tarihinde bir kez daha belediyeye başvurarak bu kez arsalarının 1.50 olan emsalinin 2’ye çıkarılarak ticaret ve konut alanı olması yönündeki talebi de yine Ali Yazıcı başkanlığında toplanan 26 Mayıs 2016 tarihinde toplanan İmar Komisyonunun kabul edildi ve mecliste bu yöndeki yüzde 33 daha fazla inşaat olanağı sağlayan kararı 1 Haziran 2016 tarihinde kabul etti.

UZMANLARA GÖRE 1.8 MİLYONLUK RANT

Emlak uzmanlarına göre arsa üzerinde yapılan son değişiklik ile yaklaşık 1 milyon 800 bin liralık sonrası parsel önündeki belediyeye ait yeşil alan da otoparka çevrilerek sadece Öz-Ar şirketinin katıldığı ihale ile aylık 1850 TL’ye kiralandı. Parselin hemen yanında başka ticari alanlar olmasına ve şehircilik ilkelerine aykırı olarak ada bazında değil de parsel bazında yapılan değişikliklerin tamamlanmasından sonra Öz-Ar şirketi inşaat için harekete geçti. Öz-Ar Şirketinin hayırsever ve sporsever işadamları süreçler devam ederken Edirnespor’a da maddi yardımda bulundu.

BİR AMZA DA MİMARİ PROJE İÇİN

Öz-Ar şirketinin arsası üzerinde yapılan plan değişikliklerin sonra harekete geçerek daha önce İmar Komisyonu Başkanı olarak imza atan Mimar Ali Yazıcı’nın kapısını çaldı. Arsa üzerindeki imar planı değişikliğine imza atan Mimar Ali Yazıcı bu kez son imzayı yapılacak inşaatın mimari projesini çizerek attı. Mimar Yazıcı’nın çizdiği projenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Ruhsat Bürosu tarafından kısa sürede incelenerek inşaat ruhsatı verildi. İnşaat ruhsatına alan Öz-Ar şirketi arsası üzerinde hemen hafriyat çalışmalarına başladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.