DOLAR 32,4700 -0.06%
EURO 34,7196 -0.74%
ALTIN 2.432,90-0,12
BIST 9.909,881,99%
BITCOIN 20749790,70%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kesilenlerin yerine yeni fidanlar dikilecek

Kesilenlerin yerine yeni fidanlar dikilecek

ABONE OL
25 Aralık 2020 11:52
Kesilenlerin yerine yeni fidanlar dikilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, Söğütlük Kent Ormanı’ndaki ağaç kesimlerine değinerek, kesime konu ağaçların tamamen can ve mal güvenliği riskinin önlenmemesine yönelik bir kesim olduğunu ve kesilen ağaçların yerine uygun türde, yeni fidanların dikileceğini söyledi.

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, yaptığı açıklamada II. Derece Doğal sit alanı içinde kalan Söğütlük Kent Ormanı’nda ağaçların kesimi ile ilgili temsilciliklerine şikayetler gelmesi üzerine konu ile ilgili Edirne Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çoğal yaptığı görüşmelerde Edirne Belediye Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Kent Ormanı ve İzzet Arseven Mesire alanları içerisinde can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden ağaçların bulunduğu için Edirne Orman İşletme Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduğunu belirterek, “Mülkiyeti Edirne Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait olan İşleticisi olduğu Kent Ormanı ve İzzet Arseven Mesire alanları ile ilgili olarak tamamen ve kısmen kurumuş, idare süresini doldurmuş can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden ağaçların bulunduğu, güvenlik açısından dal kırılması, ağaç devrilmesi, vb. sorunlarla karşılaşılmaması amacıyla budama ve kesim işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve aynı zamanda yürüyüş alanları dahil orman içerisinde vatandaşların rekreatif faaliyetlerini engelleyen ve güvenli erişimi sağlayabilmek için alt tabakada ki ağaç niteliğinde olan çalıların  mesire yerleri bakım kurallarına göre uygun doğrultuda kesilmesi talebinde bulunulmuştur” dedi.

Çoğal, kurumuş, devrik, rüzgarlı ve fırtınalı havalarda kırılma ve devrilmesi durumunda can ve mal güvenliği riski taşıyan toplam 334 adet diğer yapraklı tür ve 110 adet kavak olmak üzere 444 adet ağacın belirlenmiş olduğunu belirterek, “Ayrıca mesire alanlarının büyük bir kısmında ağaç niteliğinde olmayan çalı, diken, böğürtlen gibi fertlerin bulunduğu, bu fertlerin rekreaktif faaliyetleri engellediği hatta bazı kısımlarda sahanın içine girişi, yürüyüş yapmak isteyenlerin güvenli yürüyüş yapmasını engellediği tespit edilmiştir” dedi.

Ağaç kesiminin yapılacağı söz konusu sahanın II. Derece Doğal sit alanı içinde kalması nedeniyle kesilmesi için işaretlenen ağaçlar ve çalıların kesimi için Edirne Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan izin alındığını belirten Çoğal, kesime konu ağaçların tamamen can ve mal güvenliği riskinin önlenmemesine yönelik bir kesim olduğunu ve kesilen ağaçların yerine uygun türde,  boylu fidanların dikileceğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.