DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2047218-2,24%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KGK 10 Ocak resepsiyonuna Gazze damga vurdu

KGK 10 Ocak resepsiyonuna Gazze damga vurdu

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Ankara’da bir resepsiyon düzenledi.

ABONE OL
12 Ocak 2024 14:55
KGK 10 Ocak resepsiyonuna Gazze damga vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Ankara’da bir resepsiyon düzenledi.

ANKARA Balgat’ta bulunan KGK Genel Merkez binasının fuaye salonunda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen resepsiona Ankara’da görev yapan yabancı ve yerli gazetecilerin yanı sıra, duayen gazeteci Yavuz Donat ile bazı STK başkan ve temsilcileri de katıldı. Aralarında , 22. TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Gelecek-Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, E. Tarım, Orman, Köy işleri ve Maliye Eski Bakanı İyi Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcıları Gencehan Tunay ve Latif Şahsuvaroğlu’nun da bulunduğu siyasi parti temsilcileri ve bürokratlar da davetliler arasındaydı.

“YENİ HEDEFLERİMİZ VAR”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü resepsiyonunda konuklara hitap eden KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Konseyin kamu diplomasisi alanında çalışmalarında elde ettiği başarılara dikkat çekti. Konseyin, mesleki yasal düzenlemeler ve hayata geçecek yeni projeleri hakkında bilgi veren Dim Küresel Gazeteciler Konseyi’nin Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu büyük bir boşluğu doldurarak yeni hedeflerine odaklandığını vurguladı.

“GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

2023 yılında 120 gazetecinin görevleri başında hayatını kaybettiğini söyleyen Dim, hedef alınan gazetecilerin 112’sinin Filistin’de İsrail tarafından hedef alındığının altını çizdi. Özellikle Gazze’de gözevleri başında hedef alınan gazetecilerin uluslararası arenada haklarının takipçisi olacaklarını kaydeden KGK Genel başkanı, “meslektaşlarımızın hedef alınmasına göz yummayacağız” dedi.

Davetliler arasında yer alan Ankara Filistin Dayanışma Platformu Diplomasi ve Basın komisyonu yöneticileri adına söz alan İsmail Mansur Özdemir de beraberinde resepsiyona katılan Filistinli gazeteciler adına katılımcılara hitap etti.

“GAZZE’DE GÖREV YAPAN GAZETECİLERE GÜÇ KATTINIZ”

Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Özdemir, Küresel Gazeteciler Konseyi’nin Gazze’de görev yapan ve görevleri başında hayatlarını kaybeden gazetecilerle dayanışma içerisinde olmasının önemini vurguladı. Gazetecilerin İsrail tarafından özellikle hedef alındığına dikkat çeken Özdemir, 10 Ocak tarihini Çalışırken Katledilen Gazeteciler Günü olarak ilan ettiklerini vurguladı. KGK’nın bu anlamlı dayanışması Gazze’de görev yapan bütün gazetecilere güç kattığını kaydetti.

FİLİSTİNLİ GAZETECİ DE KATILDI

Filistin Gazeteciler Birliği Başkan Yardımcısı gazeteci Dr. Zaher Elbek de KGK resepsiyonuna katılarak KGK üyesi meslektaşlarıyla sohbet etti. Gazze’de durumun bilinenden çok daha kötü olduğunu belirten Elbek, “İsrail gazetecileri bilerek isteyerek hedef alıyor. Çünkü yaptıklarının dünyaya duyurulmasını istemiyorlar” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.