DOLAR 32,3824 0.18%
EURO 35,0243 -0.2%
ALTIN 2.324,750,24
BIST 9.088,910,10%
BITCOIN 2257774-0,98%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KGK heyeti Bakan Çavuşoğlu’nu ziyaret etti

KGK heyeti Bakan Çavuşoğlu’nu ziyaret etti

ABONE OL
30 Ocak 2020 10:42
KGK heyeti Bakan Çavuşoğlu’nu ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetim kurulu üyeleri Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu Dışişleri Bakanlığı’ndaki makamında ziyaret etti. Gündemdeki konular ve Türkiye’nin dış politikası hakkında da önemli bilgiler veren Çavuşoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetim kurulu üyeleri; Mehmet Çetinkaya, Yusuf Ziya Çakır, Kahraman Halisçelik, Sefa Karahasan, Veli Altınkaya, Hacı Yakışıklı, Lütfü Karakaş, Bülent Aydemir ve Elşad Eyvazlı genel merkez binasının da bulunduğu Ankara’da çeşitli temaslar gerçekleştirdi. Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu‘nu Dışişleri konutundaki makamında ziyaret eden KGK Genel Başkanı Dim ve yönetim kurulu üyeleri, KGK’nın 2020 vizyonu ve çalışmaları hakkında Bakan Çavuşoğlu’na bilgi verdi. Oldukça verimli ve keyifli geçen görüşmenin ardından Bakan Çavuşoğlu’na KGK hatıra şildi takdim edildi. Görüşmeye ilişkin Küresel Gazeteciler Konseyi‘nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘‪ Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, yönetim kurulumuzu makamında kabul etti. Konseyimizin çalışmaları ve 2020 yılı uluslararası etkinlik planımızla ilgili kendilerine bilgi verdik. KGK hatıra şildini de takdim ettiğimiz bakanımıza kabulü ve desteği için ayrıca teşekkür ediyoruz. “

BAKAN ÇAVUŞOĞLU‘NDAN GÜNDEME İLİŞKİN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Küresel Gazeteciler Konseyi Yönetim Kurulu üyelerinin kabulünde gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, İsrail’in Filistin Barış Planı’na yönelik şunları söyledi: “Sözde Yüzyılın Barış Planı’nın ölü doğduğu aşikar. Tek taraflı hazırlanmış br plan. Aslında daha önce ABD Büyükelçilği’ni Kudüs’e taşıyınca tarafsızlığını yitirmiş oldu. Herkes bu planın içinde ne olmayacağını biliyordu. Filistinlilerin haklarının olmayacağını biliyordu. Bir plan açıklanırken Trump’ın yanında Netenyahu var. Bu görüntü bile esasen dengeli bir şey olsa Netenyahu orada olmazdı. Hem Filistin hem Orta Doğu Barış Planı açıklanıyor hem de Netenyahu Trump’ın hemen yanında duruyor. Bu plan, Netenyahu’nun seçim kampanyasına destektir. Bu planın barış getireceği falan yok. Getirmez de… İslam coğrafyasının tepkimesini daha göremedk. İslam dünyasının gerçek anlamda tepkmesini Cdde’de göreceğiz.”

HAKAN FİDAN’IN HEDEF GÖSTERİLMESİ

Bakan Çavuşoğlu, İsrail gazetesinin MİT Başkanı Hakan Fidan’ı hedef alan yayınları konusunda şunları söyledi: “Demek ki iyi yoldayız. İyi şeyler yapıyoruz. Türkiye artık birçok oyunu sahada bozuyor. Libya’daki oyunu bozuyor. Libya’da arka tarafta İsrali’n olduğunu herkes biliyor. Doğu Akdeniz’de, Suriye’de oyunları bozuyor. İsrail ile ilişkilerimiz ortada ama bizim İsral’ hedef alan, İsrail’e düşmanlık içeren istihbaratın doğrudan çalışması yok. İstihbaratımız ne yapıyor? Aksine, onların bu tür faalyetlerini ortaya çıkarıyor. Aynı şekilde birçok oyunu bozarak dengeler değiştiriyor. Güçlü şekilde hareket edyoruz. İlk defa gerçekten Türk isthibaratı da böyle politikalar izlyor. Oyunları bozuyor ya da açığa çıkarıyor. Osmanlı dönemnde olduğu gibi. .Karabağ’da çözüm bulmak için çaba sarf ediyoruz. Rusya ağırlığını koyarsa ibz bu işi çözeriz. Bu yıl da Karabağ meselesine ağırlık vereceğiz.

DOĞU AKDENİZ MESAJI

“Doğu Akdeniz’de çözümün tek seçeneği var; Rumlar ve Yunanistan paylaşıma hazır olacak. Biz kendi çıkarlarımız ve Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını korumak için adım artık. Rumlar çözüme yanaşmadığı sürece haklarımızı yedirmeyeceğz. Kararlılığımıza devam edyoruz.”

BELÇİKA’NIN PKK KARARI

Belçika mahkemesinin PKK kararına da tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu, “Mahkeme savcılığının mütalaası PKK’nn yanında. Devlet buna müdahale etti. Mahkeme ideolojk karar verdi. Burada önemli olan Belçika devletinin tutumu. PKK’yı terör örgütler listesinde tutmaya devam edecektir” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.