DOLAR 32,4555 0.22%
EURO 34,6556 0.17%
ALTIN 2.388,080,34
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1853571-7,17%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu Edirne’de mola verdi

Kılıçdaroğlu Edirne’de mola verdi

ABONE OL
15 Nisan 2023 15:55
Kılıçdaroğlu Edirne’de mola verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Bulgaristan’a gitti. Kılıçdaroğlu Bulgaristan temasları öncesinde Edirne’de mola verdi.

Karayoluyla Edirne’ye gelen Kılıçdaroğlu, Edirne otoyol gişelerinde partililer tarafından çiçeklerle karşılandı. Kılıçdaroğlu, buradan konvoy eşliğinde Eski Camii’nin önüne geldi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla fotoğraf çektirerek, sohbet etti.

Tarihi Eski Camii’nin avlusundaki hat yazılarını inceleyen Kılıçdaroğlu’na, Eski Cami Müezzini Hasan Cerrah, tarafından camii hakkında bilgiler verildi.

Eski Cami’deki Kabe’den bir parça olan Rükn-ü Yemani (Kabe taşı) bölümünü inceleyen Kılıçdaroğlu, Hacı Bayram-ı Veli’nin vaaz verdiği kürsüyü de inceledi. Caminin avlusunda bekleyen vatandaşlar çıkışta Kılıçdaroğlu’nu alkışlayarak, ‘Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu’ şeklinde seslendi.

Bir vatandaşın Kılıçdaroğlu’na Atatürk benzetmesi yapması üzere Kılıçdaroğlu, ‘Aman aman, Atatürk büyük adam’ ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, Balkan Türklerine selam söyleyen bir vatandaşa da ‘Aleykümselam’ yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu ardından Bulgaristan’daki programlarına katılmak ve Kırcaali ilinde iftar yapmak üzere kentten ayrıldı.

Kılıçdaroğlu’na ziyaretinde, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, CHP ve İYİ Parti Edirne milletvekili adayları ve partililer eşlik etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.