DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.491,090,28
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20728290,40%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu, park ve kreş açtı

Kılıçdaroğlu, park ve kreş açtı

ABONE OL
11 Temmuz 2021 17:10
Kılıçdaroğlu, park ve kreş açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıymet Teyze Parkı ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim tarafından yaptırılan Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Kıymet Teyze Parkı’nın açılışında konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan yaşanan sürece değinerek, 2014 yılındaki seçimleri kazanmasının ardından evinin önündeki park alanına inşaat kazısı için gelen kepçenin önüne oturarak, parkın yıkılmasını engelleyen Kıymet teyzenin mücadelesine destek verdiğini belirterek, “Cumhuriyet kadınına yakışan bir tavırla bir sandalye ile kepçenin tam altında oturuyor. Tabi gittim yanına. ‘Ben buraya torunlarımı getiriyorum. Buraya bina yapılacakmış. Olur mu? dedi. Olmaz dedik, yaptırmayız Kıymet teyzem dedik. Ve ardından Kıymet teyzemin ismiyle anılan bir hukuk mücadelesi başlattık” dedi.

HUKUK MÜCADELESİ 7 YIL SÜRDÜ”

7 yıl süren hukuk mücadelesinin mutlu son ile bittiğini belirten Gürkan, “Gezideki direnişteki Kırmızılı Kadın gibi bizim de Kıymet Teyzemiz var. Ben kendisini ziyaret ettim, tapuyu aldıktan sonra, ‘Kıymet teyze biliyorum istemiyorsun ama izin ver buraya senin adını koyalım. Bu gelecek nesillere de bir çevre mücadelesi için örnek olsun, öncü olsun’ dedim. Beni kırmadı sağ olsun. Hepimizi kucakladı. Bütün Türkiye’ye örnek oldu” dedi.

“KIYMET TEYZENİN ADININ VERİLMESİ ÖNEMLİ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir kentin yeşilliğe, ağaca, kuşlara ihtiyacı olduğunu belirterek, “Dolayısıyla o parklarda oturacak, torunları ile birlikte gezecek, hayatı bir anlamda özümleyecek alanlara da ihtiyacı var. Zaten kent dediğiniz aynı zamanda park demektir, yeşillik demektir. Kent içinde yaratılan ormanlar demektir. Edirne’ye bakıldığında da olağanüstü bir coğrafyası ve görkemli bir tarihi var. Bu tarihi korumamız gerekiyor. Kıymet teyzenin adının da buraya verilmesi çok daha önemli. Yeşilliği isteyen ve bunun mücadelesini veren bir kişinin isminin yaşatılması çok daha değerlidir. Kıymet teyzemin adını da bu parka veren Belediye Başkanıma yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kıymet Teyze Parkı ile aynı anda Edirne Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin Parkı ile Tahsin Başkan Parkı’nın açılışı da gerçekleştirildi.

KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ AÇILDI

Parkların açılmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim tarafından Şükrüpaşa Mahallesinde yaptırılan Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin açılışa katıldı.

GÜRKAN, “KREŞLERİN SAYISINI ARTIRACAĞIZ”      

Burada konuşan Başkan Gürkan, kreşin yapıldığı yerin Edirne’nin nüfusunun en yoğun olduğu bölgede olduğunu belirten Gürkan, “Mutluyuz, heyecanlıyız, gururluyuz. Her şey çocuğu sevmekle başlar. Edirne’mizin dört bir yanında yeni kreşler, çocuklarımız için yeni yaşam alanları açacağız. Nasıl ki 45 olan park sayımızı 134 çıkarmışsak, kreşlerimizin sayılarını da böyle attıracağız. Sayın Genel Başkanım bugün bizi varlığınızla onurlandırdığınız için size tüm Edirne halkı adına en derin saygılarımızı sunuyorum” dedi.

 AĞA SELİM, “MUTLU VE HUZURLUYUM”  

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’de Edirne’ye böylesine güzel bir kreş kazandırdığı için mutlu ve huzurlu olduğunu belirterek, “Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da bu süreçte bana çok destek oldu. Çok da güzel proje yaptılar. Yeri de güzel. Hepinize saygılar sunuyorum. Hayırlısı olsun” dedi.

KILIÇDAROĞLU, “BURADA ÇOCUKLAR EŞİT VE BERABER YETİŞİYORLAR”

Son olarak konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu kreşin sıradan bir yatırım olmadığını belirterek, “Burada çocuklar eşit yetişiyorlar, beraber yetişiyorlar. Beraber şarkı söylüyorlar, beraber türkü söylüyorlar, beraber oyun oynuyorlar. Bu çocuklar birbirlerine farklı gözle bakmıyorlar. Çocukların birbirlerine farklı gözle bakmaları eğitimin yetersizliğinden kaynaklanıyor. Eğitimi daha küçük yaşlardan başlatırsak, çocuklar arkadaşlar arasında fark asla gözetmeyeceklerdir” diye konuştu.

“ATATÜRK VE ARKADAŞLARI EĞİTİME BÜYÜK YATIRIM YAPTI”

Eğitimin önemine değinen ve Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının eğitime büyük yatırım yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetin kuruluşunda erkeklerde okuma/yazma oranı bütün Türkiye’de yüzde 8. Yüz erkekten sadece 8’i okuma-yazma biliyor. Kadınlarda okuma-yazma oranı binde 8. Bin kadından sadece 8’i okuma-yazma biliyor. Bazıları diyor ya demokrasiye hemen geçseydik. İyi geçelim de Hakkari’ye koyacağımız sandığın başına bir okur-yazar, bir sandık görevlisi gerekiyordu. Okur-yazar yok. Köy Enstitülerinin kuruluş felsefesi budur zaten. Eğitime bu kadar önem verilmesinin temel felsefesi budur. Sınıf atlamak istiyorduk. Çağdaş uygarlığı yakalamak istiyorduk. Daha güzel bir Türkiye, daha uygar bir Türkiye bunu yakalamak istedik ve bunun mücadelesini verdik. Bu kreş bu mücadelede atılan adımlardan birisidir” dedi.

Konuşmaların ardından Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.