DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2056300-1,02%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kiralık ev bulmak sorun!

Kiralık ev bulmak sorun!

ABONE OL
15 Eylül 2023 09:44
Kiralık ev bulmak sorun!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üniversitelerin açılmasına az bir süre kalırken, ev bulamayan öğrenciler bir oda boyutunda apartlara yönelmek zorunda kalıyor. Kiraların 10 ile 15 bin lira arası değiştiği daireler herkesi kara kara düşündürürken, 15 metrekare 1+0 apart dairelerin de kirasının 10 bin liraya dayanması herkesi çaresiz bıraktı.

Edirne genelinde kiralık daire taleplerine cevap veremediklerini söyleyen Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, öğrencilerin şu anda tek seçeneğinin geçen sene 3 bin lira olan bu sene ise 10 bin liraya kiralanan apart daireler olduğunu ifade etti.

“ÖĞRENCİLER MEVCUT DAİRELERİNDEN ÇIKMASINLAR, KİRALIK DAİRE YOK”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, “Şu anda eğer mevcutta oturdukları bir evleri varsa, ‘ben başka yere taşınayım, daha büyük yere taşınayım ve daha güzel yere taşınayım’ deyip de sakın ola daireleri boşaltmasınlar, otursunlar yerlerinde. Çünkü fiyatlar o kadar korkunç bir şekilde arttı. Daire zaten boşta yok. Apartlar biraz çoğalmaya başladı. Bir apartta 1+0’lar falan 9 bin lira, 10 bin lira civarında. 1 artı 1’lere bakıyorsun 12 bin lira, 13 bin lira, 15 bin liraya kadar dayanıyor apartların fiyatları. Yani çok çok yüksek bir fiyat. Yani düşünün 1+0 aparta 9-10 bin lira. Yani bir tane de odanın bir tane de tuvaleti, banyosu var. Başka bir şey yok. Yani metrekareye vurduğumuz zaman 15 metrekare gibi bir alan. Bilemedin 20 metrekare yoktur. Bir odanın fiyatıdır bu. Yani çok çok hakikaten yüksek fiyatlar” dedi.

“GEÇEN SENE 3 BİN LİRA OLAN APARTLAR BU SENE 10 BİN LİRA”

Mevcut kirada oturan öğrencilerin kira konusunda ev sahipleri ile oturup anlaşması gerektiği, kiralık daire taleplerine cevap veremediklerini söyleyerek apart daireleri işaret eden Çeker “Tabii ki belirli bir denetim de yok, bir fiyat standartı da yok. Herkes kafasına göre tabii ki sıkışıklığı da menfaat olana görüyor herkes. Nasıl olsa daire bulamayacaklar, nasıl olsa hiçbir yerde yok diye düşünülüyor. Yani geçen seneki fiyatlara baktığınız zaman 3 bin lira, 4 bin lira olan apartlar bu sene 10 bin lira. Yani çok büyük artışlar, çok yüksek artışlar. Yani o yüzden öğrencilere ben şunu söylüyorum, evdeki yerlerini korumaya çalışsınlar. Gitsinler ev sahipleriyle anlaşabildikleri şekilde anlaşsınlar. Başka bir yere bakayım derse zaten mevcut da şu anda kiralık dairelerimiz yok. Şu anda elimizde yok yani cevap veremiyoruz. Şu anda belirli sayıda apartlar var” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.