DOLAR 32,5648 0.03%
EURO 34,8983 0.04%
ALTIN 2.428,69-0,04
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2093851-3,27%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırcaali Hastanesi’ne, 26 adet ortopedik yatak bağışı

Kırcaali Hastanesi’ne, 26 adet ortopedik yatak bağışı

ABONE OL
5 Mart 2020 15:46
Kırcaali Hastanesi’ne, 26 adet ortopedik yatak bağışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırcaalili Mariela İvanova, şehirdeki Dr. Atanas Dafovski Hastanesi’ne toplam tutarı 49 000 leva olan 26 adet ortopedik yatak bağışında bulundu. İkinci el ortopedik yatakların her biri 1500 leva değerindedir.

Bu yatakların yenilerinin fiyatı 3000 avronun üzerindedir. Bağışlanan yataklar, sağlık kurumunun ihtiyaç duyulan bölümlerine dağıtıldı.

Mariela İvanova, Kırcaalilerin yararına yaptığı hayırseverlik girişimleriyle tanınıyor. Bundan önce Mariela, Noel Yortusu vesilesiyle Kırcaali il merkezindeki ev tipi yerleştirme merkezlerinde bakılan engelli çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için para göndermişti. Yardımlar, Kırcaali Engelliler Kulübü’nün banka hesabına yatırılmıştı. Bağış parasıyla şehrinde bulunan ev tipi yerleştirme merkezleri için ev aletleri satın alınmıştı.

Mariela İvanova, ”Bağışlar, Frankfurt am Main’de yaşayan gurbetçilerimiz tarafından toplanıyor. Bu, şehirde işlettiğimiz tavernada hayır amaçlı düzenlediğimiz etkinlikler sırasında oluyor. Kırcaalili hemşehrilerimiz, her bir girişimimizi destekliyorlar” diye anlattı.

Hemşehrimizin yardım toplama faaliyetlerine Almanya’ya yerleşir yerleşmez başlamıştır. Mariela, Frankfurt am Main’e böbrek nakli ihtiyacı olan yeğeni Anabel Belçeva’ya yardım etmek için gitmiştir. Başarılı geçen organ nakli ameliyatı, Mariela’nın gerçekleştirdiği bir bağış kampanyası sayesinde yapıldı. Mariela, artan bağış parasıyla Sofya’daki Aleksandrovska Hastanesi için 20 000 avro değerinde bir hemodiyaliz makinesi satın aldı.

Böylece Mariela 8 yıldan beri yılda 4’er olmak üzere Almanya’da yardım kampanyaları gerçekleştirdi. Kırcaali’den başka şehirlerin yararına da yardım kampanyaları düzenleyen hayırsever Kırcaaliliyi Bulgaristan’ın popüler pop-folk sanatçısı Orhan Murat da bu konuda destekliyor.

Mariela İvanova, bu yıl Bulgaristan Cumhuriyeti Frankfurt Konsolosluğu’nun Bulgaristan’ın 3 Mart Milli Bayramı Kutlama Etkinliğinin sponsoru oldu.

(http://kircaalihaber.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.