DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2055358-0,96%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırcaali’de Noel ağacının ışıkları 6 Aralık’ta yakılacak

Kırcaali’de Noel ağacının ışıkları 6 Aralık’ta yakılacak

Kırcaali Belediye Başkan Yardımcısı Veselina Tihomirova, Kırcaali’de Noel ağacının ışıklarının 6 Aralık’ta yakılacağını açıkladı.

ABONE OL
2 Aralık 2023 13:56
Kırcaali’de Noel ağacının ışıkları 6 Aralık’ta yakılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırcaali Belediye Başkan Yardımcısı Veselina Tihomirova, Kırcaali Belediye Radyosu’na verdiği demeçte, “Geleneğe göre Kırcaali’deki Noel ağacının ışıkları Nikulden Yortusu kutlanan 6 Aralık’ta yakılacak. Bu, belediye binasının önünde özel bir törenle gerçekleşecek. Bizzat Belediye Başkanı Erol Mümün ve Noel Baba, Kırcaali’nin çocukları, onların ebeveynleri, nine ve dedeleriyle birlikte Noel ağacının ışıklarının yanacağı unutulmaz ana kadar son 10 saniyeyi geri sayacaklar.

Kırcaali Haber’de yer alan habere göre; Törenin programı, “Noel Işıltıları” adlı masal müzikali ile açılacak. Şenliğin ana aktörü Noel Baba’nın yanı sıra Karlar Kraliçesi de olacak” diye bildirdi.

Ayrıca bu yıl farklı bir düzenlemeye sahip olan 15 Noel evi de 6 Aralık’ta kapılarını açacak. Buradaki fikir, Noel ruhunun büyüsünün yoğunlaşacağı bir Noel kasabası oluşturmaktır. Bazıları Vasil Levski Anıtı’nın önündeki meydanda yer almaktadır. Burada eğitim, kültür ve sosyal hizmet kurumların el emeği ürünleri sergilenecek ve hayır amaçlı olarak satılacak.

Tihomirova, “Bu yıl Kırcaali Belediyesi, “Murad’a Yardım Edelim” başlıklı yardım kampanyasının arkasında duruyor. Kampanya, kendisinin ve kız kardeşinin öksüz olması ve net bir teşhis konulamadan sağlık durumunun kritik olması nedeniyle onun ailesini desteklemeyi amaçlıyor. Geçen yıl eşini kaybeden baba Gürsel Mehmet’in ifadesine göre, Türkiye’de gerekli testlerin yapılıp tedaviye bir an önce başlanması için 20 bin avrodan fazla paraya ihtiyaç var” dedi.

Aralık ayı boyunca öne çıkanlardan birinin D2 Grubu’nun konseri olacağı çeşitli ve dolu dolu bir kültürel etkinlik programı planlanıyor. Birleştirilmiş Çocuk Kompleksi (ODK), Bölge Tarih Müzesi (RİM), N. Y. Vaptsarov Bölge Kütüphanesi’nde Noel atölyeleri gerçekleştirilecek. Kültür Evi ve Kırcaali’deki halk kültür evlerinin çatısı altındaki amatör sanatçı grupları tarafından Noel konserleri sunulacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.