DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20679801,36%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırcaali’de, yeni koronavirüs önlemleri açıklandı

Kırcaali’de, yeni koronavirüs önlemleri açıklandı

ABONE OL
23 Ekim 2020 16:08
Kırcaali’de, yeni koronavirüs önlemleri açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, Emeklilik kulübü ziyaretleri, olağanüstü salgın durumunun sonuna kadar askıya alındı. Belediye pazarlarında maske takılması zorunlu olacak ve erişim kontrol edilecek. İlçe koronavirüs kriz masalarının kararıyla yerel düzeyde ek önlemler alınabilir. Örneğin, kültür-sanat ve spor etkinliklerinin iptali, gece kulüplerinin kapatılması vb.

Kırcaali’deki (COVID-19) hastalarının tedavi gördüğü Dr. Atanas Dafovski Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümünde yatakların dolması nedeniyle Kırcaali İl Koronavirüs Kriz Masasının kararıyla Momçilgrad (Mestanlı) ve Krumovgrad (Koşukavak) kasabalarında bulunan hastaneler de koronavirüs hastaları kabul etmeye başlayacak. Bu sabah itibariyle Kırcaali hastanesinde 28 koronavirüs hastası tedavi görüyor. Onların 16’sı Enfeksiyon Hastalıkları Bölümüne, 8’i Zatürre (Pnömoni) ve Tüberküloz Hastalıkları Bölümüne, 4’ü ise Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Bölümüne yerleştirildi. Çoğunda şiddetli seyreden zatürre ve yüksek ateş görülüyor.

Kırcaali Hastanesi Müdürü Prof. Dr. Todor Çerkezov, “Pratikte Zatürre ve Tüberküloz Hastalıkları Bölümü, COVID-19 Bölümü olarak işlev görüyor. Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Bölümünde koronavirüs hastaları için ayrılan yatakların yüzde 50’si dolu” diye kaydetti. Prof. Dr. Çerkezov’un ifadesine göre, durum daha karmaşık hale geliyor ve sağlık kurumlarının temel sorunu personel yetersizliği ve sağlık görevlilerinin ağır iş yükü. Son zamanlarda kendi isteğiyle koronavirüs testi yaptıran kişilerin sayısı arttı ve onların test sonuçlarının yüzde 60’ı pozitif çıktı. Evde tedavi görmek yerine hastanede yatmak isteyen koronavirüs tespit edilen kişilerin sayısı da artıyor.

Kırcaali Valisi, “Bu aşamada ana görevimiz, sağlık sisteminin istikrarını sağlamak ve bazı vakaları COVID-19 pnömonisi tedavi edebilen ilçe hastanelerine sevk etmek” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.