DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20772451,53%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırcaalili heyet TÜ’yü ziyaret etti

Kırcaalili heyet TÜ’yü ziyaret etti

Bulgaristan Kırcaali Dr. Atanas Dafovski Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Todor Çerkezov ve Başhekim Yardımcısı Dr. Semra İzzetova, Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti.

ABONE OL
27 Aralık 2023 10:11
Kırcaalili heyet TÜ’yü ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Kırcaali Dr. Atanas Dafovski Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Todor Çerkezov ve Başhekim Yardımcısı Dr. Semra İzzetova, Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Trakya Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Öğr. Gör. Sadet Elmas ve Kırcaali Belediyesi Başkan Danışmanı Bayram Hüseyin de yer aldı.

Ziyarette Trakya Üniversitesi ile Dr. Atanas Dafovski Hastanesi arasında yapılacak doktor ve hemşire değişimi ile eğitim konularında fikir alışverişinde bulunularak, geleceğe yönelik ortak projeler hakkında görüşüldü.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Başhekim Prof. Dr. Todor Çerkezov ve Başhekim Yardımcısı Dr. Semra İzzetova’ya Edirne ve Trakya Üniversitesini tanıtan bir sunum gerçekleştirerek, Trakya Üniversitesinin eğitim-öğretim, Balkanlar ve sağlık başta olmak üzere proje ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verdi. Trakya Üniversitesinin sağlık konusunda bölgenin en büyük güçlerinden birisi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, köklü geçmişi ile sağlık konusunda oldukça deneyimli ve donanımlı bir üniversite olduklarını belirtti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Trakya Üniversitesi köklü ama zamana ayak uyduran, dönemin ihtiyaçlarına cevap veren ve geleceğe dair adımlar atan bir üniversite. Bu anlamda hem eğitim hem de sağlık konusunda bölgeye değer katan önemli bir güç. Trakya Üniversitesi olarak Balkanlar’daki kurumlarla iş birliği yapmayı ve birlikte projeler üretmeyi çok önemsiyoruz. Bu birliktelikler sayesinde Balkanlara önemli katkılar sunuyoruz. Bu anlamda Dr. Atanas Dafovski Hastanesi ile yapacağız iş birliği bizim için çok değerli.” dedi.

Başhekim Prof. Dr. Todor Çerkezov, Trakya Üniversitesinin sağlık alanında oldukça güçlü bir durumda olduğunu vurgulayarak “Trakya Üniversitesi köklü geçmişi ve güçlü alt yapısıyla prestijli ve seçkin bir üniversite. Bu anlamda Trakya Üniversitesi ile ortak paylaşımlarda bulunmak bizim için mutluluk verici. Her iki kurumunda yapılacak iş birlikleri ile birbirine değerler katacağını düşünüyorum.” dedi. Başhekim ayrıca, 2024 yılında düzenlenecek olan Güneydoğu Avrupa Tıp Forumu’na, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu davet etti.

Ziyaretin ardından Başhekimi Prof. Dr. Todor Çerkezov ve Başhekim Yardımcısı Dr. Semra İzzetova, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Başhekim Prof. Dr. Abdullah Taş eşliğinde Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesindeki tarihi gar binası, Doğa Tarihi Müzesi ile İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesini gezdi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.