KIRKLARELİ (AA) – Kırklareli’nde, sahur vaktinin geleneksel habercileri davulcular mesailerine başladı.
Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda toplanan 28 davulcu son hazırlıklarını yaptı.
Davulcular daha sonra mesai yapacakları mahallelerde görevlerine başladı. Davulcular maniler eşliğinde vatandaşları sahura davet etti.
Davulculardan Muzaffer İtik, AA muhabirine ramazan ayı dolayısıyla çok heyecanlı olduklarını söyledi.
Yaklaşık 35 yıldır dede mesleği olan ramazan davulculuğunu yaptığını anlatan İtik, tüm vatandaşların ramazan ayını tebrik etti.
Geleneği sürdürdükleri için mutlu olduklarını dile getiren İtik, “Yaklaşık 35 senedir bu heyecan benden gitmedi. İlk akşamın heyecanını yaşıyoruz. Neredeyse uyku uyumadık. Manilerimizi hazırladık. Bayrama kadar görevimizi icra ediyoruz.” diye konuştu.
GÜNCEL
21 Temmuz 2026GÜNCEL
21 Temmuz 2026GÜNCEL
21 Temmuz 2026GÜNCEL
21 Temmuz 2026GÜNCEL
21 Temmuz 2026GÜNCEL
21 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
21 Temmuz 2026
1
Kırklareli Belediyesi’nden orman ve anız yangınlarına karşı uyarı
2
Kırklareli’nde Balkan geleneği “Koleda” makyaj etkinliği ile başladı
3
Kırklareli’nde ölü bulunan köpeklere ilişkin soruşturma başlatıldı
4
Kırklareli’nde atık toplama tesisinde çıkan yangın söndürüldü
5
Trakya’da yarından itibaren hava sıcaklıkları artacak