EDİRNE (AA) – Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Kırkpınar Er Meydanı’nın yeni yerine taşınacağını belirtti.
Türkiş, 664. Kırkpınar Tarihi Yağlı Güreşleri’nde AA muhabirine, bir yıllık çalışmanın taçlandığı günlerin yaşandığını söyledi.
Kırkpınar’da 664. buluşmanın başarılı şekilde gerçekleştiğini belirten Türkiş, “Belediyemiz ve Valiliğimiz güzel çalışmalara imza attı. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile olarak güreşe ve güreşçimize desteğimizi veriyoruz.” dedi.
664. Kırkpınar Tarihi Yağlı Güreşleri’nde güzel müsabakaların yapıldığını aktaran Türkiş, şunları kaydetti:

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş
Yeni tesisler Sarayiçi’nde yapılacak
İbrahim Türkiş, Kırkpınar Güreşleri’nin yapılacağı alanın değişeceğini belirterek, şu anda güreşlerin yapıldığı mekanın Kırkpınar’a yakışmadığını ifade etti.
Kırkpınar alanı ve tesislerinin günün şartlarına uygun şekilde düzenleneceğini aktaran Türkiş, şöyle devam etti:
İbrahim Türkiş, yeni tesislerin geleneksel tarzda modern şekilde yapacağını dile getirdi.
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).