DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046912-2,69%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırmızı dipli mumla Kırkpınar’a davet

Kırmızı dipli mumla Kırkpınar’a davet

ABONE OL
6 Temmuz 2023 11:26
Kırmızı dipli mumla Kırkpınar’a davet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile birlikte Ankara ve İstanbul’a yaptıkları ziyaretlerle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne davet etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek kendisini 7-9 Temmuz tarihlerinde yapılacak 662. Kırkpınar Güreşleri’ne davet etti. Gürkan’ın Kılıçdaroğlu ile görüşmesine Kırkpınar Güreşleri Ağası Seyfettin Selim ve CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan’da katıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na Kırkpınar’a davetin simgesi olan Kırmızı Dipli Mum takdim eden heyet, 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne davetini sundu.

Daha sonra Ankara’dan İstanbul’a geçen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim burada Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile bir araya geldi. Bakan Osman Aşkın Bak’a Kırkpınar hazırlıkları hakkında bilgiler veren heyet, Bakan Osman Aşkın Bak’ı 662. Kırkpınar Güreşleri’ne davet ederek, Kırkpınar davetiyesini ve Kırmızı Dipli Mum takdim etti.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ziyaret ederek, 7-8-9 Temmuz’da gerçekleştireceğimiz 662. Kırkpınar Yağlı Güreşlerine davet ettik, Edirnelilerin selamlarını ilettik. Hem Sayın Genel Başkanımızı hem Sayın Bakanımızı Edirne’mizde, Sarayiçi’nde, yiğitlerin Er Meydanı’nda ağırlamaktan onur duyacağız. Kırkpınar için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Cumhuriyetimizin 100. yılında pehlivanlarımız dualı çayırda altın kemer için mücadele edecek. Pehlivanlarımıza şimdiden başarılar diliyor, tüm güreş severleri 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne davet ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.