DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20655541,09%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kış lastiği uygulaması başladı

Kış lastiği uygulaması başladı

Zorunlu kış lastiği uygulaması kamyon, otobüs ve taksi gibi yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık itibariyle başladı.

ABONE OL
1 Aralık 2023 16:06
Kış lastiği uygulaması başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri tarafından, kamyon, otobüs ve taksi gibi yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık itibariyle başlayan kış lastiği zorunluluğu sebebiyle denetim gerçekleşti.

Türkiye genelinde 1 Aralık tarihinden itibaren zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasıyla, Edirne’de de polis ekipleri denetimleri başlattı. Ticari araçları durdurarak denetim yapan ekipler, sürücüleri kış lastiğinin önemi hakkında bilgilendirdi. 40 aracın denetlendiği uygulamada, lastik diş derinliklerini aparatla ölçen ekipler, aracında kış lastiği bulunan sürücülere teşekkür ederken, kış lastiği bulunmayan bir taksi sürücüsüne 2 bin 568 lira cezai işlem uyguladı.

“KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI 1 NİSAN’A KADAR DEVAM EDECEK”

Denetimde araçların lastik derinliklerinin 4 mm olması gerektiğini belirten Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi Şehir içi Denetleme Şube Müdürlüğü Grup Amiri ve Baş Polis Mesut Arslan, ” 1 Aralık- 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği uygulamalarımıza başladık. Halkımızın can ve mal güvenliği uygulamalarımıza devam ediyoruz. Lastik ölçme kumpasında gösterildiği üzere kanuni sınır 1.6’dır. 3 mm olan yaz lastiği, 4 mm olan ise kış lastiği olarak belirlenmiştir. Yaz lastiklerinin soğuk havalarda hiçbir güvenliği yoktur. Belirtilen 1 Aralık, 1 Nisan döneminde hava sıcaklıkların sıfır ve eksi düşmesinden sonucu yaz lastiklerinin özelliği kalmadığı için güvenliği de kalmıyor. Bizlerde can ve mal güvenliği açısından uygulamalarımızı sürdürüyoruz. Her ne kadar kamyon, otobüs, ticari taksiler üzerine zorunlu tutulsa da bu uygulamayı vatandaşlarımızda kendi hususi araçlarında da can ve mal güvenlikleri açısından kış lastiğini kullanmalarını tavsiye ediyoruz.” diye belirtti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.