DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2052996-1,71%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kitap Günleri’ne öğrenci akını

Kitap Günleri’ne öğrenci akını

ABONE OL
17 Ekim 2023 16:42
Kitap Günleri’ne öğrenci akını
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi tarafından Edirneli Yazar Şevket Süreyya Aydemir’in anısına düzenlenen Edirne 9.Kitap Günleri, öğrencileri ve her yaştan okuyucu kitlesini ağırlamaya devam ediyor. Edirne 9. Kitap Günleri’ne öğrencilerin ilgisinin yoğun olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Kitapsız yaşamak, kör sağır dilsiz yaşamaktır’ sözünden yola çıkarak düzenlediğimiz Kitap Günleri ile bu şehrin çocukları kitapla büyüyor, kitapla büyümeye devam edecek” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı, Edirne 9. Kitap Günlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 13 Ekim Cuma günü Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ve Onur Konuğu Ayşe Kulin’in katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Edirne 9. Kitap Günleri, seçkin yayınevlerini, birbirinden değerli yazarları ağırlıyor. Edirne 9. Kitap Günleri kapsamında düzenlenen İmza Günleri ve Söyleşiler ile Edirneliler adeta bir kültür şöleni yaşıyor.

22 Ekim Pazar Günü’ne kadar kapılarını ziyaretçilere açık bırakacak olan Edirne 9. Kitap Günleri’ne minik öğrencilerin ilgisi ise büyük oluyor. Açıldığı günden beri yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayan Edirne 9. Kitap Günleri, 4. gününde de öğrencilerin akınına uğradı. Edirne 9. Kitap Günleri 4. gününde Cumhuriyet İlkokulu, Filiz Okulları, Edirne Merkez Ticaret Borsası İlkokulu, Edirne Serhat İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Edirne Sosyal Bilimler Lisesi, Bahçeşehir Koleji, Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Edirne Merkez Süheyl Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Filiz Kurs Merkezi, Hacıilbey Mensucat Santral Ortaokulu, Edirne Selimiye İmam Hatip Ortaokulu, Edirne Lisesi,  Lala Şahinpaşa İlkokulu, Şahika Erkurt Anadolu Lisesi ve Hasan Sezai Anadolu İmam Hatip Lisesi eğitim gören öğrencileri ve öğretmenleri ağırladı.

Rengarenk kitapların içinde kendilerine farklı dünyalar sunan kitapların arasında kaybolan öğrenciler, sevdikleri yazarlarla sohbet etti, fuarda stant açan yayınevlerini tek tek gezdi. Öğretmenleri ve aileleri eşliğinde fuarı gezen öğrenciler, kitapla buluşmalarını sağlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.

Edirne 9. Kitap Fuarı’nın yoğun bir ilgiyle devam ettiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ““Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Kitapsız yaşamak, kör sağır dilsiz yaşamaktır’ sözünden yola çıkarak düzenlediğimiz Kitap Günleri ile bu şehrin çocukları kitapla büyüyor, kitapla büyümeye devam edecek. 22 Ekim Pazar Günü’ne kadar devam edecek, Edirne 9. Kitap Günleri’ne tüm çocuklarımızı ve tüm hemşehrilerimi bekliyorum. Kitapla kalın” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.