DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20724571,27%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Komşudan Rusya’ya taşıt kısıtlaması

Komşudan Rusya’ya taşıt kısıtlaması

ABONE OL
5 Ekim 2023 10:36
Komşudan Rusya’ya taşıt kısıtlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Komşu ülke Bulgaristan Rusya’ya rest çekti. Bulgaristan, Avrupa Birliği ile hareket ederek Rusya plakalı araçların ülkeye girişini ve transit geçişine yasak getirdi.

Avrupa Komisyonu 8 Eylül tarihinde yaptırım uygulamaları yayınlamış, bu uygulamalar kapsamında Rus plakalı araçlara sınırlarını kapatan 7 ülke  Almanya, Finlandiya, Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya,  ve AB üyesi olmadığı halde Schengen bölgesinin bir bölümü olan Norveç katılmıştı. Bu uygulamaya katılan komşu Bulgaristan ile birlikte Rusya’ya kara trafiğinde yasak koyan ülkeler arasında 8. Ülke olarak yerini aldı.

Bulgaristan gümrük yetkililerinin duyurusunda göre Rusya plakalı kamyonlara yönelik uygulanan ülkeye giriş yasağı, şahsi araçları da kapsayacak şekilde belirlendiği kaydedildi. Bulgaristan yönetiminin bu hamlesiyle birlikte, ülkede bulunan Rus plakalı araçların en geç 6 ay içinde Bulgar sınırlarından çıkması gerekecek.

“RUSYA’NIN SALDIRGANLIĞINA KARŞI ALINAN KISITLAYICI TEDBİRLERDİR”

Bulgaristan gümrükler Ajansı tarafından yayınlanan bildiride “AB, Rusya’nın saldırganlığına tepki olarak ve Ukrayna ile destek ve dayanışma amacıyla bir kısıtlayıcı önlemler listesi sundu. Bu tedbirlerin birçoğunun AB gümrük yetkililerinin, ithalatçılarının ve ihracatçılarının çalışmaları üzerinde etkisi bulunmaktadır. Silah ambargoları, ithalat ve ihracat kısıtlamaları, mali kısıtlamalar (varlıkların dondurulması, nakit ve ekonomik kaynaklarla yapılan operasyonların yasaklanması) ve ayrıca erişim kısıtlamaları (belirli kişilere yönelik vize yasakları veya seyahat yasakları ile bunların Türkiye üzerinden transit geçişlerinin yasaklanması) gibi önlemler ilgili ülkenin toprakları), dış politika hedeflerine ulaşmak için en sık kullanılan kısıtlayıcı önlemlerden bazılarıdır. Kısıtlayıcı tedbirler, önleyici ve cezalandırıcı olmayan bir dış politika aracıdır ve olumsuz siyasi değişim ve gelişmelere zamanında yanıt verirken aynı zamanda güçlü bir siyasi mesaj da verir.” şeklinde ifadelere yer verildi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.