DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20716130,45%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kontrollü hayat

Kontrollü hayat

ABONE OL
10 Kasım 2021 22:50
Kontrollü hayat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurallara uyalım başa dönmeyelim… Maskeni tak, ellerini yıka, sosyal mesafen 1,5 metre olsun!

Türkiye, yaklaşık üç aydır mücadele ettiği koronavirüs salgınında yasaklar ve kısıtlamaları geride bırakarak kontrollü normal hayata dönüyor. Normalleşme sürecinin ikinci aşamasında bugün birçok işletme faaliyetlerine yeniden başlarken, maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyarak tedbirlerimizi elden bırakmayalım.

İlimiz genelinde bugün faaliyete başlayacak olan işletmeler ve şehirlerarası otobüs terminali ile yol güzergahlarında bulunan dinlenme tesislerinde Edirne Valiliği İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri tarafından dezenfekte işlemi gerçekleştirildi.

Koronavirüs salgınında normalleşme sürecinin ilk aşamasının 11 Mayıs’ta başlamasının ardından Ramazan Bayramı dolayısıyla 81 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle birlikte bugün Türkiye normalleşme sürecinin ikinci aşamasına geçiyor.

OTOBÜS TERMİNALİ DEZENFEKTE EDİLDİ

Edirne’de şehirlerarası otobüs terminalinde, bugün başlayacak seferler öncesinde Edirne Valiliği İl Özel İdaresi ekipleri tarafından dezenfekte işlemi gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde terminale gelen ekipler, peronlar, kafeteryalar, yolcu bekleme salonu, açık oturma alanları ve firmaların bürolarını dezenfekte etti. Edirne’de ayrıca normalleşme süreci öncesi 8 ilçe ve 254 köydeki iş yerleri ve sosyal alanlar dezenfekte edildi. Ayrıca bu işletmelere el pülverizatörleri ve dezenfektan dağıtımı yapıldı.

LOKANTA VE KAFELER DEZENFEKTE EDİLDİ

Normalleşme süreci kapsamında tekrar faaliyete geçecek olan kafe, lokanta, restoran, park, mesire alanı, kahvaltıcılar, kebapçılar, ciğerciler ve kahvehanelerde Edirne Belediyesi tarafından dezenfekte çalışması yapıldı.

Edirne Belediyesi, merkezde bulunan bin 720 kafe, lokanta, restoran, park, mesire alanı, kahvaltıcılar, kebapçılar, ciğerciler ve kahvehanelerde dezenfekte çalışması yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, belediye ekiplerinin Cuma günü planlama yaparak hafta sonu bu alanları dezenfekte ettiğini söyledi.

Çalışmalara İl Özel İdaresi’nden oluşturulan ekiplerin de katıldığını ifade eden Tanrıkulu, “Şehir merkezinde toplam bin 720 kafe, lokanta, restoran, park, mesire alanı, kahvaltıcılar, kebapçılar, ciğerciler ve kahvehane bulunuyor. Hafta sonu ekiplerimiz açılacak mekanları dezenfekte etti. İl Özel İdaresi ekipleri de bu çalışmalarda bizimle birlikte görev yapıyor. Yaptığımız planlama kapsamında bir bölümde Belediye ekipleri, bir bölümde de İl Özel İdaresi ekipleri çalışıyor. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz de yeniden açılacak bu mekanlarda sosyal mesafe kurallarının uygulama kontrolünü yapıyor” dedi.

18 YAŞ ALTI ÇOCUKLARA VELİ İLE SEYAHAT İZNİ

Sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 18 yaş ve altı çocuklar, yanlarında veli/vasisinin bulunması şartıyla (veli/vasi olan 65 yaş ve üzeri olanlar hariç) Seyahat İzin Belgesi almadan şehir içi ve şehirler arası yolculuk yapabilecek.

EĞLENCE SEKTÖRÜ YENİDEN AÇILIYOR

Lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) bugün belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00’ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi olmayacak. Yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri gibi işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00’ye kadar, spor merkezleri ve tesisleri 24.00’e kadar hizmet vermeye başlayacak.

PİKNİK YAPMAK YASAK

Kısıtlanan halka açık alan olan park ve bahçe ile rekreasyon ve piknik alanları, mesire ve ören yerleri ile sahil bantlarında (plajlar) piknik, spor, yürüyüş, gezi, balık tutma faaliyetlerine (yerleşim yeri içi park/bahçelerde mangal yapmak hariç olmak üzere) belirlenen kurallar ve mesafe şartlarına uyularak başlanacak. Geçici süreliğine faaliyetleri durdurulan giyim pazarları (sosyete pazarı) olarak adlandırılanlar başta olmak üzere sergi ve tezgahlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazarlarda belirlenen kurallar ve mesafe şartlarına uyularak faaliyetlere başlayacak

KREŞLER AÇILIYOR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca açılış izni verilen ve bugün yeniden faaliyete başlayacak özel kreş, çocuk kulüpleri ve gündüz bakımevlerinde alınacak tedbirler belirlendi. Özel kreş, çocuk kulüpleri ve gündüz bakımevlerinde grup sayıları azaltılarak, bir grupta en fazla 10 çocuk bulunması sağlanacak. Ortak kullanım alanlarında da aynı anda en fazla 10 çocuk bulunacak.

SINAVLAR NASIL OLACAK?

Öğrenci ve velilerin en merak ettiği konu da sınavlar. YKS 27-28 Haziran’da, LGS ise 20 Haziran’da yapılacak. Sınava girecek her öğrenciye maske verilecek. Sınav giriş yerlerine sadece öğrenciler alınacak ve velilerin girmesi yasaklanacak. Sınav alanları sürekli havalandırılacak.

Hüsnü Sarıgül /  Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.