DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BIST 10.218,58-0,49%
BITCOIN 1974091-3,18%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konuşan Yazılar Sergisi Edirne’de açıldı

Konuşan Yazılar Sergisi Edirne’de açıldı

Yıldız Holding'in sanat koleksiyonunda yer alan hat eserlerinin bir araya getirildiği "Konuşan Yazılar" isimli sergi, Edirne Devecihan Kültür Merkezi'nde ziyarete açıldı.

ABONE OL
20 Aralık 2023 16:20
Konuşan Yazılar Sergisi Edirne’de açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yıldız Holding’in sanat koleksiyonunda yer alan hat eserlerinin bir araya getirildiği “Konuşan Yazılar” isimli sergi, Edirne Devecihan Kültür Merkezi’nde ziyarete açıldı. Konuşan Yazılar’ serisinde 36 hattat sanatçısının 50 seçme eserine yer verildi. Kurdele kesimi ile açılışı gerçekleşen sergiye Edirne Valisi Yunus Sezer, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Taşkın, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Yıldız Holding İslam eserleri koleksiyonunda bulunan Hafız Osman, Mahmut Celalettin Efendi, Kaz Asker Mustafa İzzet Efendi, Mehmet Şefik Bey, Yesarizade Mustafa İzzet Efendi gibi ünlü hattat sanatçılarının önemli eserleri yer alıyor.

“BU ÖNEMLİ ESERLERİN EDİRNE’MİZDE SERGİLENMESİ SON DERECE KIYMETLİ”

Edirne Valisi Yunus Sezer,  “Yıldız Holding’in önemli bir sorumluluğu üstlenip konuşan yazıları, geçmişimize ışık tutan, medeniyetimizi yansıtan önemli koleksiyonu Edirne’mizde sergilenmesi bizi ayrıca mutlu etmiştir. Huzurunuzda ben teşekkür ediyorum. Gerçekten de Edirne payitaht bir şehir. Konya gibi, Bursa gibi, İstanbul gibi hem Osmanlı döneminde hem de Osmanlı dönemin öncesinde bütün medeniyetimize ışık tutan bir çekirdek aynı zamanda da cumhuriyetimize yön veren önemli şehirlerden bir tanesi. Burada bu tür kültürel aktivitelerin yapılması şimdileri gerçekten mutlu etmektedir. Edirne insanı da sanatçı ve sanatçıya son derece önem veren ve bu tür sergilere son derece katılımın fazla olduğu bir il. Bu açıdan da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ben teşekkür ediyorum. Önemli hat sanatçılarının bu baş eserlerinin ilimizde sergilenmesi, ilimizde misafir edilmesi bizim açımızdan son derece kıymetli. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“BU SERGİYİ PAYİTAHT EDİRNE’DE HAYATA GEÇİRMEK ONUR VERİCİ”

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk İşleri Başkanı İbrahim Taşkın, “Yıldız Holding olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar ülkemize sağladığımız ekonomik katkıların yanı sıra, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de topluma fayda sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Topluma ortak bir paydada bir araya getiren ve kültür dünyamıza yön veren projelerde yer almaya özen gösteriyoruz. Bu nedenle topluma değer katacak kültür ve sanat projelerine destek sağlayarak, sanat severlerin ilgiyle takip ettiği pek çok etkinliğe imza atmaya çalışıyoruz.  Daha önce Bursa ve Konya’da yoğun ilgi gören ve konuşan yazılar sergisini, şimdi de Edirneli sanatseverle buluşturacak olmanın heyecanı ve sevincini yaşıyoruz. Sergimizde Hafız Osman, Mahmut Celalettin Efendi, Kaz Asker Mustafa İzzet Efendi, Mehmet Şefik Bey, Yesarizade Mustafa İzzet Efendi gibi hat sanatının büyük üstatlarının birbirinden değerli eserleri yer alıyor. Ayrıca Hasan Çelebi, Hüseyin Öksüz, Ali Toy gibi günümüzün kıymetli hattatlarının eserlerini ziyaret etmek mümkün olacak. Yüzyıllar boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan ve zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olan Edirne’de, eski payitahtımızda bu sergiyi hayata geçirmekte ayrıca büyük bir mutluluk ve onur. Bizlere bu fırsatı tanıyan başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm Edirne’de okurlarına teşekkür ediyoruz. Tüm Edirne’de sanatseverleri bu kıymetli yazıların, manevi zenginliğini paylaşmak üzere, konuşulan yazılar sergimize sizin aracınızda davet etmek istiyoruz” dedi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.