DOLAR 32,3469 0.25%
EURO 35,0983 -0.14%
ALTIN 2.309,101,40
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22839463,16%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Koronavirüs hastalarını tedavi eden hastane sayısı arttırılıyor

Koronavirüs hastalarını tedavi eden hastane sayısı arttırılıyor

ABONE OL
21 Mart 2020 16:52
Koronavirüs hastalarını tedavi eden hastane sayısı arttırılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulusal Koronavirüs Kriz Masası Başkanı Askeri Tıp Akademisi (VMA) Başhekimi Tümgeneral Prof. Dr. Ventsislav Mutafçiyski, gazetecilere verdiği brifingde, ”Koronavirüs hastalarına tedavi hizmeti veren hastane sayısı artmaktadır. Bu, ülkede enfekte olan kişi sayısı psikolojik eşik olan 100’ü geçtikten sonra alınan önlemlerden biridir” diye açıkladı.

Prof. Dr. Mutafçiyski, başka hastanelerin de bu tür hastalarla ilgilenmeye hazırlandığını belirtti. Virüsle enfekte olanların ülkenin birçok bölgesinden olmalarından dolayı başka hastanelerin de virüsle mücadelede yer almaları gerekli oldu.

Prof. Dr. Mutafçiyski, hükümetin rezervlerden sağladığı 100 000 ton ispirtonun yarısından fazlasının üreticiler tarafından aranmadığını açıkladı. Onun ifadesine göre, bu alkol dezenfektanlar için tasarlanmıştır, ancak hiç kimse yaklaşık 56 bin ton satın almaya ilgi göstermemiştir.

Prof. Dr. Mutafçiyski’nin ifadesine göre, şu anda Sofya’da alınan önlemler yeterince sıkı ve daha katı hale getirilmesi gerekmiyor. Ayrıca başkentte nüfusa göre virüsle enfekte olan insanların sayısının, Bansko’da olduğu kadar yüksek olmadığını ve bu da kış tatil beldesinin karantinaya alınmasını gerektirdiğini söyledi.

Ulusal Koronavirüs Kriz Masası Başkanı,” Önlemler yalnızca nesnel nedenlerle sıkılaştırılabilir. Açıklananlardan daha fazla vaka ortaya çıkmaya başladığında böyle bir şey düşünülebilir. Sofya’nın büyüklüğü ve nüfusuna göre bu sayı azdır” diye belirtti.

(http://kircaalihaber.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.