DOLAR 32,4581 -0.1%
EURO 34,8348 -0.41%
ALTIN 2.445,330,39
BIST 9.912,792,02%
BITCOIN 20806210,89%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Koronavirüs seferberliği  

Koronavirüs seferberliği  

ABONE OL
10 Eylül 2021 16:09
Koronavirüs seferberliği  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her Cuma günü kurulan ve halk arasında ‘Sosyete pazarı’ olarak bilinen Ulus Pazarı’nda da koronavirüsüne karşı önlem alındı. Pazar’ın girişine el dezenfekte makinelerine konulurken, pazara gelen vatandaşlara belediye tarafından bastırılan doğru el yıkama aşama aşama anlatıldığı broşürler dağıtıldı.

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu koronavirüse karşı pazarın belediye ekiplerince dezenfekte edildiğini belirterek pazarın muhtelif yerlerine dezenfekten makineleri yerleştirdiklerini söyledi.

Edirne’nin en büyük pazarı olan ve hem yurtiçi hem de yurt dışından çok sayıda ziyaretçi ağırlayan Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu, koronavirüse karşı aldıkları önlemleri anlattı. Pazar’ın muhtelif yerlerine dezenfekten makineleri koyduklarını belirten Başkan Reisoğlu, “Koronavirüs adlı mikrobun dünya üzerinde yaygınlaşmasıyla, Dünyadaki tüm ülkeler önlemler almaktadırlar. Biz de Edirne’de pazarcılık sektöründe faaliyet gösteren bir kurum olarak Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi olarak dezenfekten makinelerini pazarın girişlerine, muhtelif yerlerine koyarak insanların el temizliğini sağlamayı amaç edindik. İnsanların bir nebzede olsa dokundukları yerlerdeki mikrobu almamaları için önemli bir çalışma. Vatandaşımızda ilgi gösteriyorlar” dedi.

PANİĞE GEREK YOK

Önceki günde, Edirne Belediye Başkanlığı sağlık birimi ekipleri pazarımızı dezenfekte ettiler. Kedilerine teşekkür ederim. Bilim insanlarının da belirttiği gibi kişisel hijyen çok önemli. Kişisel temizlik yapılırsa hastalığın bulaşma riski en seviyeye iner. Esnaflarımız, halkımız normal hayatlarına devam ediyorlar. Hayat devam eder ama devam ederken de bu mikropla mücadelenin çözümü hijyen. Paniğe gerek yok bu bir tedbirdir. Şunda pazarımızın girişlerinde 4 adet dezenfekte makinesi var, önümüzdeki hafta ihtiyaç halinde 4 adet daha koyabiliriz” şeklinde konuştu.

HAFİFE ALMA TEDBİR AL!

Öte yandan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatlarıyla bastırılan koronavirüsü hakkında bilgilendirici 6 bin adet el broşürü vatandaşlara dağıtıldı. Ulus Pazarı, muhtarlıklar, belediye vezneleri, Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi, AVM’ler ve kahvehanelere dağıtılan el broşürlerinde doğru el yıkama aşama aşama anlatıldı. Öte yandan Edirne Belediyesi tarafından Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı’na dezenfektan makinesi kuruldu. Vatandaşlar de pazara giriş ve çıkışlarda ellerini dezenfekte etmeyi ihmal etmedi.

“Hafife alma tedbir al!” uyarısının yer aldığı broşürlerde koronavirüsü ve bu virüsten korunmak için alınacak olan tedbirler sıralandı.

RİSKİ AZALTI

‘Yeni korona virüsü enfeksiyon riskini azaltın’ başlıklı ifadelerinin yer aldığı broşürde şu uyarılara yer verildi:

* Ellerinizi sık sık su ve sabunla en az 20 saniye boyunca yıkayın. Su veya sabun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antisemptimtleri kullanın.

* Öksürme veya hapşırma sırasında burun ve ağzınızı tek kullanımlık mendil ya da kağıt ile örtün.

* Kağıt veya mendilin bulunmadığı ortamlarda ise dirsek içini kullanın. Mendili derhal çöp kutusuna atın ve elinizi hemen sabunla yıkayın.

* Soğuk algınlığı veya grip semptomları olan kişiler ile 1 metreden yakın temastan kaçının.

* Yeni koronavirüs enfeksiyonu, influenza virüsünün neden olduğu grip ile karıştırılmamalıdır. Gripte kullanılan antiviral tedaviler etkili değildir.

ÇOCUK PARKLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR

Edirne Belediyesi, koronavirüsüne karşı minibüsleri, taksileri, toplu yaşam alanlarını, tarihi camileri ve okulları dezenfekte çalışmalarına şehir merkezinde bulunan çocuk oyun gruplarıyla devam etti. Ekipler, ayrıca Hasan Ali Yücel Çocuk Eğitim Yerleşkesi’ndeki her bir alanı dezenfekte etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatlarıyla başlatılan çalışmalar kapsamında şehir merkezinde bulunan 110 parktaki çocuk oyun aletleri özel solüsyonlarla dezenfekte edildi.

Halkın yaşam alanlarında mevcut riskin en aza indirilmesi konusunda hassasiyetle çalışmalarını sürdüklerini belirten Başkan Gürkan, “Hastalık bulaşma riskinin yüksek olduğu çocuk parkları ve park içerisindeki oyuncaklar, ekipler tarafından dezenfekte ediliyor. Rutin temizlik çalışmalarına ilave olarak başlatılan detaylı hijyenik temizlik çalışmasıyla çocuk oyun alanlarımız özel dezenfektanlarla yıkandı. Şehrimizin her bir noktasında koronavirüsine karşı dezenfekte çalışmalarına devam ediyoruz. Bu konuda da halkımızı sık sık bilgilendirmeye devam edeceğiz. Ekiplerimiz, halkımızın yoğun olduğu alanlarda dezenfekte çalışmalarını sürüyor. Bu çalışmalarımız risk ortadan kalkana kadar da sürecek.  Vatandaşlarımızı da yapılan açıklamalar doğrultusunda tedbirli olmaya yeniden davet ediyorum” dedi.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.