DOLAR 32,3402 0.27%
EURO 35,1387 -0.02%
ALTIN 2.308,661,38
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22852382,30%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Koronaya rağmen atık topluyorlar

Koronaya rağmen atık topluyorlar

ABONE OL
1 Mayıs 2020 12:47
Koronaya rağmen atık topluyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de hurdacılar, koronavirüse yakalanma riskine rağmen çöpleri elleriyle karıştırıp plastik ve karton gibi atıkları topluyor. Birçok virüs ve mikrobun bulunduğu çöpleri her gün karıştıran hurdacılar, bu işten para kazarak evlerine ekmek götürmeye çalışıyor.

Edirne’de Kovid-19 süreci kapsamında herkes karantinadayken, geri dönüşümü olan atıkları toplayan sokakların işçileri çöplerde, sokak aralarında ekmeğinin peşinde koşturmaya devam ediyor.

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye genelinde de Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın kısıtlamaları ve uyarılarıyla vatandaşlar evlerinde kendi izolasyonunu sağlamış durumda. Ancak maddi durumu iyi olmayan ve ekmeğini çöpten çıkarmaya çalışan bazı vatandaşlar Birçok virüs ve mikrobun bulunduğu çöpleri her gün karıştıran hurdacılar, bu işten para kazarak evlerine ekmek götürmeye çalışıyor.

Virüse yakalanma riskine rağmen at arabası ve çuval geçirilmiş el arabaları ile sokak sokak her gün gezerek para kazanmak için karton, kağıt, plastik, teneke, hurda malzemeleri gibi geri dönüşüme girebilecek her türlü atıkları toplamaya devam ediyorlar. Sokak aralarında, ara caddelerde, çöp konteynırlarının yanında dilenmeden, rahatsızlık vermeden, huzur kaçırmadan, çalmadan ekmeğinin peşinde olan bu insanlar ise sokakta korona ile çaresizce karşı karşıya durumda.  Sokaklarda eve ekmek götürmek için geri dönüşüm atıklarını toplamaya çalışan sokağın işçileri, kendilerinin koronaya karşı değil, hayata karşı savaştıklarını belirtiyor.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.