DOLAR 32,3119 -0.57%
EURO 34,7515 -0.3%
ALTIN 2.407,89-0,60
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1853586-5,03%
Edirne
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kosova Cumhurbaşkanı ABD’li senatörleri kabul etti

Kosova Cumhurbaşkanı ABD’li senatörleri kabul etti

ABONE OL
14 Ekim 2023 11:25
Kosova Cumhurbaşkanı ABD’li senatörleri kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, temalarda bulunmak üzere Priştine’yi ziyaret eden Amerikalı senatörleri makamında kabul etti.

Kosovaport’ta yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Osmani ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Amerikalı Senatör Jeanne Shaheen, 24 Eylül olayının sorumlularının hesap vermesi gerektiğini belirterek, Kosova’nın kuzeyinde yaşananlarla ilgili endişelerini dile getirdi.

Sırbistan’ın bu yönde işbirliği yapmasını umduğunu kaydeden Shaheen, uzun vadeli barış için Kosova ile Sırbistan arasında bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

ABD senatörü Shaheen, “Bu bize, Kosova’da uzun vadeli istikrar ve barış için, Sırbistan ile uzun vadeli barış içinde bir arada yaşamayı sağlamak amacıyla AB ve ABD’nin desteğini sürdürmemiz gerektiğini gösteriyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Osmani de,  Kosova’nın güvenliğine yönelik garantilerin artırılmasını ve Sırbistan sınırının korunmasını talep ederek,  24 Eylül’de Banjska’da yaşananlara benzer eylemlerin önlenmesinden Sırbistan’ın  sorumlu tutulması gerektiğini belirtti.

Osmani, “Sırbistan’ın kötü niyetli hedefleri tüm Balkanlar’ı istikrarsızlaştırmayı hedefliyor. Kosova ciddiyetini gösterdi, Sırbistan’da mesafe koymadıkları gibi onlara destek veren yerel halk da var. En iyi yol Sırbistan’ın sorumlu tutulması ve teröristlerin Kosova’ya teslim olmasıdır. Kosova Cumhuriyeti ABD’nin müttefikleri ve diğerleriyle birlikte çalışmaya kararlıdır. Çavuş Afrim Bujnak ve Sırbistan’ın saldırgan eylemi için adalet talep edeceğiz”. Ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.