DOLAR 32,4309 -0.22%
EURO 34,8871 -0.02%
ALTIN 2.419,95-0,10
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1882149-4,19%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kosova Polisi, Zveçan Belediyesinde çok miktarda silah ele geçirdi

Kosova Polisi, Zveçan Belediyesinde çok miktarda silah ele geçirdi

ABONE OL
7 Eylül 2023 11:41
Kosova Polisi, Zveçan Belediyesinde çok miktarda silah ele geçirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova’nın kuzeyindeki Sırp çoğunluklu Zveçan belediyesinde polisin ele geçirdiği silahlar arasında  NATO kalibresindeki silahların da bulunduğu açıklandı.

Kosovaport’ta yer alan habere göre; Kosova Polisi’nin Kuzey Bölgesi Müdür Yardımcısı Veton Elshani, konu hakkında basına yaptığı açıklamada  bugün Zveçan’da bulunan silahlar arasında  NATO kalibresinde silahlar bulunduğunu belirtti.

Şu ana kadar herhangi bir tutuklama olmadığını ancak şüphelilerin kimliklerinin belirlendiğini kaydedenn Elshani, “Silahlar arasında Kalaşnikof ve NATO kalibresine uygun 5×56 mühimmat da vardı. Silahların sayısı, miktarı ve türü dikkate alındığında buranın aynı zamanda bir cephanelik  olduğu ortaya çıkıyor. Gözaltımız  yok ama şüphelilerimiz var” dedi.

Elshani, Emniyet Genel Müdürlüğü Ağır Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından soruşturulması nedeniyle olay hakkında daha fazla ayrıntı veremeyeceğini söyledi.

Kosova  İçişleri Bakanı Xelal Sveçla ise silahların bulunduğu evin Sırp suç örgütlerine silah toplamak ve dağıtmak için kullanıldığını belirterek, “ Hükümet olarak son 2 yıldır yasa dışı kaçakçılık yollarını tespit edip engelledik. Bugün Kosova Polisi, istihbarat kurumlarıyla birlikte kimlik tespitinin ardından Kosova’nın kuzeyinde, özellikle Zveçan’da bulunan bir cephaneliğe  baskın düzenledi. Bu ev, Sırp suç örgütlerine yönelik silahların toplanması ve dağıtımı için kullanılıyordu” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.