DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20679801,36%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kosova polisinin elit birimlerinden protesto

Kosova polisinin elit birimlerinden protesto

ABONE OL
3 Kasım 2023 13:18
Kosova polisinin elit birimlerinden protesto
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova Polisinin en elit birimi olan Özel Harekat Birimi (FIT) ve Patlayıcı İmha Birimi mensupları, çalışma  koşullarının iyileştirilmesi talebiyle Kosova başbakanlığı binası önünde protesto gösterisi düzenledi.

Kosovaport’ta yer alan habere göre; Riske karşı ek ücret olarak verilen tutardan memnun olmadıklarını ifade eden özel polis birimi mensupları, Kosova başbakanına , ifa ettiklerin işin tehlike boyutunun sınıflandırılması ve yasayla öngörülen diğer ödeneklerin dahil edilmemesi konusundaki hoşnutsuzluğunu dile getirdi.

Kamuflaj üniforma ve kar maskeleriyle protesto eylemine katılan polisin elit birimleri, iyi eğitildiklerini  ve kendilerine  onurlu davranılmasını istediklerini belirtti.

Protesto eylemine katılanların adına konuşan özel harekat birimi mensubu “Bu iki birim en yüksek uluslararası standartlarla eğitiliyor ve hazırlanıyor. Bu birimlerin operatörü terörle mücadele, rehinelerin serbest bırakılması ve ulusal güvenliğin tehlikeye girdiği durumlarda müdahale etmesi sertifikalıdır, yani patlayıcı ve bomba tehditleriyle mücadelede uzmanlaşmıştır, dolayısıyla biz Kosova polisinin elit bir birimiyiz ” ifadelerini kullandı.

Mağduriyetlerinin uzun yıllar sürdüğünü, verilen sözlerin aradan 10 yıldan fazla  geçmesine rağmen bu sözlerin hiçbir zaman yerine getirilmediğine dikkat çeken protestocular, Başbakan Kurti’yi taleplerini hayata geçirmek için somut adımlar atmaya davet etti.

Bu arada geçen Cuma günü yapılan toplantıda Kosova Hükümeti, mesleklerinin içerdiği tehlike derecesi nedeniyle  özel polis birimlerine ilave 150 Euro tahsis edilmesi yönünde  karar  aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.