Kosova ve Sırbistan’ın ülkeye girişte Kovid-19 salgın tedbirlerini uygulamadan kaldırdı.
Balkan News’te yer alan habere göre; Kosova, 1 Mayıs itibarıyla, Sırbistan ise 3 Mayıs itibarıyla turistlerin ülkeye girişini kolaylaştırarak sınır geçişlerinde aşı belgesi, Kovid-19 test sonucu veya Kovid-19 atlatıldığına dair belge talep edilmesi uygulamasına son verdi.
Kosova ve Sırbistan’ın turistlere yönelik Kovid-19 engellerini kaldırma kararı, Hırvatistan ve Arnavutluk’un benzer kararlar almasının ardından geldi. Daha önce Karadağ, Bulgaristan ve Romanya da benzer kararlara imza atmışlardı.
Bölge ülkelerinin adımlarının ardından Bosna Hersek, bölgede sınır geçişlerinde Kovid-19 sınırlandırmalarını uygulamada tutmaya devam eden son ülke konumunda kaldı.
GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
04 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).