Covid-19 salgını, Kosova’da son 2 yıl içinde yaklaşık 3 bin işletmenin kapanmasına neden oldu. Geçtiğimiz yıl Kosova’da bin 519 işletme çalışmalarına son verdi.
Kosovaport’ta yer alan habere göre; Ekonomi uzmanları, salgın yanı sıra bu sayıda işletmenin kapanmasına yol açan etmenler arasında, iş yapılabilir elverişli imkanların sunulması eksikliğinin yer aldığına dikkat çekti.
Kapanan işletmelerin büyük sayısının , ticaret, otelcilik, işletme sanayisinde faaliyet gösterdiği açıklandı. İnşaat alanında da faaliyet gösteren ve çalışmalarına son veren şirketlerin olduğu da kaydedildi.
Kosova Ticaret ve Sanati Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2020 yılında bin 346 işletme iflas ederken, 2021 yılında kapnanan işletrme dsayısının binn 519 olduğu belirtildi.
Kosova İşletmeler Odası başkanı Skender Krasniqi, ülkede işletmelerin düşük performans göstermesi nedeniyle çok sayıda işletmenin kapandığına işaret ederek, Kosova Hükümeti’nin, enerji krizi nedeniyle zarar görüldüğünü de hesaba katarak, işletmelere yeni bir destek paketi hazırlayacağını umut ettiğini belirtti.
GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026GÜNCEL
03 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
03 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).