DOLAR 38,0639 0.38%
EURO 43,0482 1.02%
ALTIN 3.967,842,49
BIST 9.380,950,45%
BITCOIN 31422174.72235%
Edirne

HAFİF YAĞMUR

21:10

YATSIYA KALAN SÜRE

Kosova’nın kuzeyinde Sırpların “RKS” plakalı araçları kundaklanıyor

Kosova’nın kuzeyinde Sırpların “RKS” plakalı araçları kundaklanıyor

ABONE OL
9 Kasım 2022 11:47
Kosova’nın kuzeyinde Sırpların “RKS” plakalı araçları kundaklanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova Polisi, Sırpların çoğunlukta olduğu Kosova’nın kuzeyindeki Zveçan kasabasında Kosova (“RKS”) plakalı iki aracın yakıldığını duyurdu. Polis, yanan araçların Zveçan belediyesinde yaşayan bir kadına ve erkeğe ait olduğunu açıkladı.

Kosovaport’ta yer alan habere göre; Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Kosova Polisi, bugün Zveçan belediyesinde yaşayan Kosovalı Sırplardan bir kadına ve bir erkeğe ait olan RKS plakalı iki aracın kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kundaklandığına dair bilgi aldı. Polis, olayla ilgili gerekli soruşturmayı yürütüyor.” denildi.

Kundaklanan araçların kullanılamaz halde olduğu öğrenildi. Ülkenin kuzeyindeki Kosova plakası kullanan Sırp araç sahiplerinin araçlarının ateşe verilmesi olaylarının sıklaştığı gözleniyor.

Kosova Hükümeti’min Sırplara ait araç plakalarının Kosova plakaları ile değiştirilmesi kararına karşı çıkan kuzeydeki sırplar, Kosova plakası kullanan Sırp araç sahiplerinin araçlarını kundaklayarak, Sırpların Kosova hükümetinin kararına uymaların I engellemekteler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r