DOLAR 32,5195 -0.09%
EURO 34,8322 -0.11%
ALTIN 2.425,87-0,16
BIST 9.695,790,53%
BITCOIN 2144269-0,74%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Köy köy ilkyardım eğitimi

Köy köy ilkyardım eğitimi

ABONE OL
30 Mart 2022 10:51
Köy köy ilkyardım eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kurularak faaliyete başlayan İlkyardım Eğitim Merkezi (İYEMER) Köy İlkyardım Farkındalık Semineri Programına Süloğlu ilçesine bağlı köylerle devam ediyor.

Süloğlu Kaymakamlığı iş birliğinde önceki gün Akardere Köyünde başlatılan İlkyardım Seminer Programına 112 Acil Çağrı Merkez Müdürü İsmail Öztuna ve Köy Muhtarı İlhan Sürgülü ile köy halkından gönüllü vatandaşlar katılım gösterdi.  Eğitmen Hem. Emine Aydın Özgür tarafından gerçekleştirilen eğitimi dikkatle dinleyen vatandaşlar, eğitim sonunda “Doğru bildiğimiz ne çok yanlış varmış” diyerek memnuniyet ve teşekkürlerini dile getirdiler.

Köy halkının ve kaymakamlığın yakından ilgilendiği, doğa dostu, hayvan dostu Nazif Çıkrıkçı ise eğitim sonunda gözyaşlarını tutamayarak “Ne kadar güzel şeyler anlattınız, öğrettiniz. Çok teşekkür ederim. Ben böyle şeylerde çok duygulanırım.” diyerek düşünce ve duygularını dile getirdi.

Söz konusu program çerçevesinde koordinasyon ve ulaşım desteği sağlayan Süloğlu Kaymakamı Özgür Kaya ise bu seminerlerin verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bundan sonrası için de sürecin takipçisi olacağını, mümkün olduğu dönemlerde bizzat katılarak seminerlerin destekçisi olacağını belirtti.

Türkiye de Valilikler bünyesinde kurulan ilk ve tek olma özelliğini halen taşıyan İYEMER, Acil Sağlık hizmetlerinin ulaşması bakımından dezavantajlı olarak değerlendirilebilecek olan kırsal alanda yaşayan vatandaşları ilkyardım konusunda bilgilendirmeye devam edeceğini bildirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.