DOLAR 32,3686 0.15%
EURO 34,9801 -0.3%
ALTIN 2.324,300,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22779251,15%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kurban Bayramı başlıyor

Kurban Bayramı başlıyor

ABONE OL
8 Temmuz 2022 13:09
Kurban Bayramı başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurban Bayramı, yarın Edirne’de saat 06.23’te kılınacak olan bayram namazı ile başlıyor. Dört gün sürecek olan Kurban Bayramı’nda Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen yerler dışında kurban kesenler hakkında cezai işlem uygulanacak.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler de vatandaşların güven içinde bir Kurban Bayramı geçirmesi için tüm güvenlik önlemlerini aldı. İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, şehiriçi ve şehirler arası yollarda bayram boyunca görevli ekip sayısını arttırdı.

KURBAN KESİM YERLERİ

Kurban Hizmetleri Komisyonunca kurban satış yeri olarak Edirne Ticaret Borsası “Canlı Hayvan Alım-Satım Tesisleri” (Büyükdöllük Köyü Yolu) olarak belirlenirken, komisyonun belirlediği 14 kesim yeri ise şu şekilde;

“Ali Fındık (Karayusuf Köyü), Baykal Et (Ticaret Borsası Yolu Üzeri), Hayati Dağcı (Kemalköy Köyü), İsmail Kasap (E5 Karayolu Üzeri Ford Plaza Yanı), Mansur İriş (İskender Köyü-Öztrakya), Mesut Süzer (Kemalköy Köyü), Savaş Alter (Kirişhane Bahçe Çiftliği), Tuncay Kızanlık (Üyüklütatar Köyü), Zeki Koka (İstasyon Mah. Tekirdağ Cad. No:5), Selami Seleci (Yeniimaret Bademlik Caddesi Başkemer Tabya Sok. No:1), Avarız Köyü Muhtarlığı (Avarız Köyü), Petek Sezen Uludoğan (Budakdoğanca Köyü), Nihat Susam (Hıdırağa Köyü No:133 Meşeler Benzin İstasyonu Yanı), Edirne Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisleri Sanayi ve Tic. A.Ş. (Umurbey Mahallesi Büyük Döllük Yolu Üzeri)

Komisyon ayrıca ilan edilen 14 kesim yeri haricinde kesim yapılmayacağına dikkat çekti.

KURBANLIKTA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Komisyon kurbanlık alacak olan vatandaşlara da şu uyarılarda bulundu, “Kurbanlık hayvanların kulaklarının küpeli olması, Kurbanlık hayvanların pasaport ve nakil belgelerinin bulunması, Kulak küpesi numarası ile pasaporttaki numarasının aynı olması, Kurbanlık dişi hayvanların damızlık niteliği taşımaması, Kesimden sonra kulak küpelerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teslim edilmesi” gerektiğini bildirdi.

KURBAN KESİM KURALLARI

Komisyon kurban kesim kurallarına da dikkat çekerek, “Cadde, sokak, park ve site içi gibi toplumsal alanlar ile mezarlık, karayolları, nehir ve su kanalları kenarında kurban kesilmeyecektir. Kurban kesimi kesimhane ve kurban komisyonunun belirlediği kesim yerlerinde çevreye zarar vermeden yapılacaktır. Kurbanın kanı, kurbana ait atıklar ve iç organlar sokak ve caddelere bırakılmayacak, evcil ve sokak hayvanlarına verilmeyecek, derin çukurlara kireçlenerek gömülerek imha edilecektir. Kurban kesim kurallarına uymayanlara idari para cezası uygulanacaktır” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.