DOLAR 32,1999 -0.02%
EURO 35,0232 0.01%
ALTIN 2.521,650,85
BIST 10.739,570,90%
BITCOIN 22035592,49%
Edirne
22°

AÇIK

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Kurbanlıklar cep yakacak!

Kurbanlıklar cep yakacak!

Edirne Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arabacı başkanlığında toplanan Teknik İhtisas Komisyonu bu yıl ki kurbanlık fiyatlarını belirledi. Geçtiğimiz yıl kesim ve parçalama hizmetleri dahil olmak üzere baskül kilogramı 145 TL olan koç 290 TL’ye yine geçen yıl baskül kilogramı 165 TL olan dana ise 290 TL’ye yükseltildi.

ABONE OL
10 Mayıs 2024 12:59
Kurbanlıklar cep yakacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arabacı başkanlığında toplanan Teknik İhtisas Komisyonu bu yıl ki kurbanlık fiyatlarını belirledi. Geçtiğimiz yıl kesim ve parçalama hizmetleri dahil olmak üzere baskül kilogramı 145 TL olan koç 290 TL’ye yine geçen yıl baskül kilogramı 165 TL olan dana ise 290 TL’ye yükseldi.

Edirne Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arabacı Başkanlığında Ziraat Odası Meclis Salonunda bir araya gelen; Edirne Belediye Başkanlığı Veteriner Hekimi Hakan Bulut, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Tuna, Edirne Ziraat Odası Meclis Üyesi Tanju Yılmaz, Edirne Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Kasap, Edirne Ticaret Borsası Meclis Üyesi Selman Astürk, Edirne Ticaret Borsası Veteriner Hekimi Kamil Uran, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Müdürü Serhat Dayıoğlu, Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Tunca, Merkez İlçe Süt Ürünleri Tarımsal Üreticiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Salim Gençalp, Tarım Orman İl Müdürlüğü Veteriner Hekimi Metin Öztürk, Edirne Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırbaş, Edirne Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Taşkın ve Edirne Ziraat Odası Meclis Üyesi İzzet Kuzucu’dan oluşan Teknik İhtisas Komisyonu üyeleri 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesi, kurbanlık canlı hayvan baskül fiyatlarını belirledi.

Önceki yıllar belirlenmiş fiyat tarifeleri, Ticaret Borsası günlük satış baskül fiyatları ve kurbanlık hayvanın daha itinalı beslenme ve yetiştirilme unsurları ile günlük piyasa göz önüne alınarak ileri sürülen görüş ve öneriler sonucu; kesim ve parçalama hariç Koç kilogramı 270 TL, Dana 270 TL, Keçi 220 TL, Damızlık vasfını kaybetmiş inek ise 220 TL. Kesim ve parçalama dahil ise Koç kilogramı 290 TL, Dana 290 TL, Keçi 240 TL, Damızlık vasfını kaybetmiş inek ise 240 TL olarak belirlendi.

Teknik İhtisas Komisyonu, gebe ve damızlık değeri olan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışına ve kesimine izin verilmeyeceğini, ancak serbest veteriner hekimler tarafından düzenlenen ve kesim yerinde görevli resmi veteriner hekim tarafından onaylanmış olan raporda gebe olmadığı veya damızlık değeri taşımadığı belirtilen dişi hayvanların satışına ve kesimine izin verileceğini kararlaştırdı.

Komisyon ayrıca, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların pazara; büyükbaş hayvanlar için, kulağında takılı halde kulak küpeleri ve pasaportları, küçükbaş hayvanlar için nakil belgesi ve kulağında küpesi olması, İl dışından gelmesi halinde ise yurt içi veteriner sevk raporu ile birlikte pazara çıkabileceğini karara bağladı.

Haber: Mehmet Güzey

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.