DOLAR 32,5390 0.12%
EURO 34,9333 -0.13%
ALTIN 2.455,100,80
BIST 9.889,261,78%
BITCOIN 20881640,60%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kursaklarında kaldı

Kursaklarında kaldı

ABONE OL
9 Aralık 2022 17:23
Kursaklarında kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazetemizi tuzak kurup daha sonra saygınlığını düşürmek için akıl almaz iftiralar atmaya hazırlanan çetenin planını bozduk.

İhbar mektubuna yazdıkları mağduriyet numaraları, çakma fatura ve sahte otomobil fotoğrafları kullanılarak kurulan kumpası deşifre ettik.

Her şey gazetemize gelen ihbar mektubu ile başladı.

Gazetemize Edirne PTT Müdürlüğü’nün İstasyon Şubesi’nden den üzerinde, ‘Sonhaber Gazetesi Maarif Caddesi No:67 Edirne’ yazan beyaz bir zarf ile 14 Temmuz 2014 günü gönderilen içinde bir CD bulunan ihbar mektubu geldi.

Gazetemizin yazı işleri ekibi dikkatlice açtığı ve gazetecilik refleksi ile halen sakladığımız zarftan çıkan CD’yi incelediğimizde içerisinde, ‘s 350’ adlı bir klasör, ‘fatura (1)’ adlı bir jpeg dosya ile  ‘Sayın Ağbi’ adlı word belgesi vardı.

ZOKAYI YOLLADILAR

Gazetemiz yazı işlerinin büyük bir heyecanla incelemeye başladığı CD’de yer alan mektubu okuduğumuzda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda çalışan bir personelin kaleme aldığı ve Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’un çalışanların maaş, mesai ve sosyal hakları, sağlık giderleri konusunda mağduriyet yarattığı şikayeti yer alıyordu. Mektupta ayrıca, ETSO Başkanı Zıpkınkurt’un personelin hakları konusunda böyle davranırken, kendi çıkarları için uçakla seyahat etmesi ve televizyonu, buzdolabı, klimalı koltukları bulunan son model bir mercedes aldığını ve hatta kamuoyu baskısından korkup garajda beklettiği ihbarı da yer alıyordu.

 

ÇAKMA BELGESİ DE VAR

İhbar mektubundaki CD’de sözde ETSO çalışanı iddialarını kanıtlamak için sözünü ettiği koltukları ısıtmalı, televizyonlu, buzdolaplı S 350 Mercedes otomobile ait kurum adına kesilmiş faturayı da eklemişti. Yayın hayatına başladığı günden beri Edirne’de bir çok yolsuzluğu ortaya çıkaran, hiçbir yayın kuruluşunun yazmayı cesaret edemediği haberleri belgeleri ile okuyucularına paylaşan gazetemizin tecrübeli yazı işleri kadrosu faturayı dikkatlice incelediğinde ‘gariplik’ olduğunu fark etti. Bunun üzerine fatura ve detay bilgilerini  incelemeye aldık.

BELGE YETMEZ FOTOĞRAFI DA VAR

Mağdur ETSO personeli ihbar CD’sine Başkan Zıpkınkurt’un kendilerine yaşattığı ‘zulmü’ anlatan mektup ve aracın faturasının yanında ayrıca sözde garajda bekleyen S 350 Mercedes otomobilin fotoğraflarını da gönderdi.

CD’de Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın kapısının önüne muhtemelen benzinlikte pırıl pırıl yıkandıktan sonra getirilen sözde 2013 Model 497 bin liralık S 350 Mercedes otomobilin Samsung Cep telefonu ile 24 Temmuz Perşembe günü saat 12.53’te çekilmeye başlayan ve 13.07’de biten değişik açılardan çekilmiş 6 kare fotoğrafta kumpasın kreması gibiydi.  Sürücüsü ve yolcusunun poposunun yazın terlememesi, kış aylarında da üşümemesi için ısıtmalı olarak imal edilen otomobilin değişik açıdan fotoğrafları inandırıcılığı perçinlemek için tezgahın bir oya gibi ince ince işlendiğinin belgesi gibiydi.

2.5 AY HEVESLENDİRDİK

Gazetemiz yazı işleri ekibinin ihbar mektubu ile ilgili araştırmasını devam ederken Sonhaber’i tuzağa düşürmek için plan yapanları günlerce uzaktan ‘ha bugün ha yarın yayınlanacak’ diye ağızlarının sularını akıtarak beklemelerini uzaktan kahkahalar atarak izledik. Zaman zaman elimizde belgelerin bulunduğunu ve yakında ‘bomba haberi’ patlatacağımız bilgisini kasıtlı olarak kulaklarına gidecek şekilde mesaj olarak ilettiğimizde, sabah nasıl gazetemizi heyecanla alıp okuduklarında yaşadıkları hayal kırıklığı ve öfkelerini büyük bir keyifle takip ettik.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ GİBİ

Gazetemize kurulan kumpas için harekete geçen kirli ellerin nasıl organize suç örgütü gibi hareket ettiğini detayları ile okuyucularımız ve kamuoyu ile paylaşacağız. Belgeleri ile ortaya koyduğumuz haberler karşısında susmayı yeğleyen ve kalplerindeki kin akıllarının önüne geçen ve her zaman gerçekleri yazan gazetemiz, çalışanları ve şirketimizi kamuoyu önünde küçük düşürmek, ardından da iftiralarını sıralamak için sıcak koltuklarında kaykılarak gerilenler kirli tezgah için özel bir gün seçti.

BASINDA SANSÜRÜN KALDIRILDIĞI GÜN

Bir gazeteye çamur atmak için kumpasçılar basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz gibi özel bir günü tarih olarak belirleyerek düğmeye bastılar. Kirli tezgah için özel bir tarih seçen çete muhtemelen aslan postuna bürünerek basında sansürün kaldırılması nedeniyle, ‘demokrasi, basın özgürlüğü’ gibi hamaset içeren açıklama da yapmış olabilirler.

KUMPASÇILAR KİM?

Bugün okuyucularımızla Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda çalıştığı yönünde bir izlenim vererek gazetemize kurulan kumpas için hazırlanan mektubu okuyucularımızla paylaşıyoruz. Yarın kirli tezgahı nasıl ortaya çıkardığımızı ve kumpas kurmak amacıyla düzenlenen sahte fatura ve çakma Mercedes’in gerçek kimliğini açıklayacağız. En önemlisi kumpasçıların muhtemelen benzinlikte pırıl pırıl temizledikleri ardından plakalarını çıkararak ETSO binasının önüne çektikleri S 350 Mercedes otomobilin kime ait olduğunu okuyucularımız ile paylaşacağız. En önemlisi okuyucularımız sözde ETSO adına alınan ve kurumun binasının önünde aracın fotoğrafını çekenin kim olduğunu da belgesi ile öğrenecek.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.