DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20286954,75%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kurtuluşumuzun 100. yılı

Kurtuluşumuzun 100. yılı

ABONE OL
25 Kasım 2022 10:43
Kurtuluşumuzun 100. yılı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100’ücü yıldönümü bugün düzenlenecek olan törenlerle kutlanacak. Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ve Belediye Başkanı Recep Gürkan birer kutlama mesajı yayımlayarak Edirne halkının Kurtuluş Bayramı coşkusuna ortak oldular.

Edirne’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü etkinlikleri bugün Atatürk Anıtı’na saat 10.00’da çelenklerin sunulması ile başlayacak. Çeleklerin sunulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından etkinlikler Atatürk Bulvarındaki tören alanında devam edecek.

GEÇİT TÖRENİ YAPILACAK

Atatürk Bulvarında saat 10.30’da başlayacak olan törenlerde şehrin teslim alınmasının canlandırılması, İstiklal Marşı’mızın okunması, Halk Oyunları gösterisi, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın konuşmasının ardından gerçekleşecek Kurtuluş Şenlikleri Kortejinin geçit töreni ile sona erecek.

100. YIL ANITININ AÇILIŞI YAPILACAK

Saat 15.00’te ise Edirne’nin Kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle yapımı gerçekleştirilen ve Hıdırlıktepe’de sonsuza kadar özgürlüğümüzü simgeleyecek olan 100 Yıl Anıtı’nın açılışı gerçekleştirilecek. Kurtuluş coşkusu Saat. 16.30’da Edirne Belediyesi tarafından Abdi İpekçi Caddesi’nde hizmete kazandırılan 100. Yıl Kurtuluş Parkı’nın açılış töreni ile devam edecek.

HALUK LEVENT KONSER VERECEK

Edirne Belediyesi Edirne’nin kurtuluşunun 100’üncü yılını düzenleyeceği “Kurtuluş Konseri” ile kutlayacak. Ünlü sanatçı Haluk Levent bu akşam en güzel şarkılarını Edirneliler için söyleyecek. Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilecek olan konser saat 21.00’de başlayacak.

Öte yandan 25 Kasım Edirne’nin kurtuluşu nedeniyle Vali H. Kürşat Kırbıyık ve Belediye Başkanı Recep Gürkan birer kutlama mesajı yayımlayarak, Edirne halkının kurtuluş bayramını kutladılar.

VALİ KIRBIYIK, “BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Edirne’nin Kurtuluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Birinci Dünya Savaşı sonrasında yurdumuzun dört bir yanının işgale uğradığını hatırlatarak, “Aziz Milletimiz, “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtuluş mücadelesini başlatır. Dünya tarihinin gördüğü en çetin mücadelede; gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine bu vatanın her bir ferdi canıyla, kanıyla vatan savunmasına katılır. Büyük bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşıyla bu aziz millet, bu toprakların ilelebet Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya ilan eder. Kazanılan şanlı zaferlerin ardından güzel Edirne’miz özgürlüğüne kavuşmuş, “mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, şehitlerimizin son örtüsü” bayrağımız şehrimizin semalarında özgürce yeniden dalgalanmaya başlamıştır. Bir asır önce; binlerce yıldır bu topraklarda var olduğumuzu ve var olmaya devam edeceğimizi tüm dünyaya bir kez daha ilan ve ispat ettik. Bizler çok iyi biliyoruz ki; bu topraklar üzerinde var olmanın bedeli zordur. Bu şehrin kahraman evlatları bu bedeli kanıyla, canıyla ödemiştir. Bugün de gerektiğinde aynı fedakârlıkları yapmaktan çekinmeyeceğimizin bilinmesini isterim. Çok zor şartlarda kazanılan bu vatanı, bu toprakları canımızdan öte sevmek, korumak ve geleceğe taşımak her birimizin en önemli yükümlülüğüdür. Şanlı tarihimizden aldığımız şuur ve inançla; birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden şehrimizi, ülkemizi ileriye taşımak için çok çalışacağız. Elele vererek, hep birlikte, millet olma vasfımızla çok çalışacağız. Vatanımız için, milletimiz için sonsuz bir inançla ve azimle al bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için göğsünü siper eden tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum. Tüm Edirneli hemşerilerimin Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum. Kurtuluşumuzun 100. Yılı Kutlu Olsun, Bayramımız Kutlu Olsun…”

GÜRKAN, “ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜN VE BAĞIMSIZLIĞIMIZIN 100. YILI KUTLU OLSUN”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “25 Kasım 1922 yılında bir daha terk edilmemek üzere ebedi Türk Yurdu olarak adını tarihe yazdıran Edirne’de, bu eşsiz topraklarda Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkan, Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında yolunu aydınlatan, bilim, teknoloji ve fen alanında ülkemize değer katacak nice nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın 100. yılı kutlu olsun” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin Kurtuluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan kadim şehrimiz Edirne’nin, tarihi boyunca 4 kez işgale uğradığını belirterek, “Ne mutlu ki bugün içinde özgürce yaşadığımız bu topraklar, çok acılar çekmesine rağmen asla ve asla özgürlüğünden vazgeçmemiş, düşmana boyun eğmemiştir.  Özgürlüğün de, bağımsızlığın da ne demek olduğunu 100 yıl önce öğrenen Edirne, özgürlüğünün ve bağımsızlığının kıymetini her zaman bilmiş, Cumhuriyet’in değerlerine sımsıkı bağlı kalmıştır. Şimdi bizlere düşen en büyük görev tarihimizi en iyi şekilde anlamak, bugün içinde özgürce yaşadığımız bu toprakların kıymetini bilmek ve geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe umutla bakmaktır. İşte bu topraklarda Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkan, Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında yolunu aydınlatan, bilim, teknoloji ve fen alanında ülkemize değer katacak nice nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu fikirleri ve devrimleriyle yolumuzu aydınlatan, farklı kültür ve inançtaki insanları vatan adı altında tekrar bir araya toplayarak, bu cennet topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda bir kez daha saygıyla eğiliyor; bu toprakları kanlarıyla, canlarıyla vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Kurtuluşumuzun 100. yılı kutlu olsun!”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.