DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20891541,97%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kütüphanede öğrencilere ücretsiz kurslar verilecek

Kütüphanede öğrencilere ücretsiz kurslar verilecek

Edirne’nin Havsa ilçesinde Şehit Öğretmen Halil Hilmi Sakarya Kültür Evi ve Kitap Kafe, yoğun bir katılım ile kurdele kesimi gerçekleştirilerek açıldı.

ABONE OL
9 Mart 2024 15:07
Kütüphanede öğrencilere ücretsiz kurslar verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Havsa ilçesinde Şehit Öğretmen Halil Hilmi Sakarya Kültür Evi ve Kitap Kafe, yoğun bir katılım ile kurdele kesimi gerçekleştirilerek açıldı. Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan’ın öncülüğünde gerçekleşen açılışa siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, kurum amirleri, STK temsilcileri katıldı.

Açılış saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Havsa Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleşen Halil Hilmi Sakarya Kültür Evi ve Kitap Kafe’nin standart kütüphanelerden farklı olduğunu belirten Başkan Aydın Balkan “Klasik kütüphanecilikte içerde binlerce kitap, çok sessiz bir alan ve içerde bir tanede çalışan arkadaş bulunur. Biz bunun tam tersini, ferah bir ortamı, çay, kahve içebileceği, sınırsız internetiyle, tabletleriyle, bilgisayarlarıyla istediği kadar kendini geliştirebileceği, bir hazine ile karşılaşabileceği bir alan oluşturmak istedik. Çocuklar içeri de öğrenip dışarı da unutmayacak” diye sözlerine ekledi.

“KÜTÜPHANE OKUMA ALIŞKANLIĞINI ARTIRCAK”

Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, toplumun geleceği için önemli bir adım atarak kütüphaneleri yaşam alanlarına taşımayı planladıklarını duyurdu. Balkan, bu adımın gençlerin ve toplumun okuma alışkanlıklarını artırarak sorumluluk almalarını sağlayacağını belirtti. Ayrıca, kütüphanelerde sıkılmadan istedikleri eseri okuyabilecekleri bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.

“ÜCRETSİZ KURSLAR VERİLECEK”

Aydın Balkan bu projenin yanı sıra, ihtiyaç sahibi ilköğretim ve lise öğrencilerine ücretsiz matematik ve İngilizce kursları da sunulacağını kaydetti. Öğrencilerin hangi alanda eksikliği varsa bunu tüm Havsalaların katkılarıyla giderecekleri belirtildi. Bu sayede, Havsalı öğrencilere fırsat eşitliği sağlanması amaçlandığı da ifade edildi.

“KLASİK KÜTÜPHANENİN TAM TERSİ, FERAH, SINIRSIZ İNTERNET, ÇAY VE KAHVE İKRAMI İLE GELİŞİM İÇİN BİR ALAN”

Standart kütüphanecilikten daha farklı bir kütüphane oluşturduklarını ve çocukların kendilerini geliştirerek tüm imkanlarla öğreneceklerini vurgulayan Av. Aydın Balkan “Klasik kütüphanecilikte içerde binlerce kitap, çok sessiz bir alan ve içerde bir tanede çalışan arkadaş bulunur. Hadi artık bir an önce okuyun da biz de işimize bakalım, gerekirse çıkıp gidelim der gibi bakan biri olur genelde içerde. Ama biz bunun tam tersini, ferah bir ortamı, içeride çayını içebileceği, kahvesini içebileceği, sınırsız internetiyle, tabletleriyle, bilgisayarlarıyla istediği kadar kendini geliştirebileceği, bir hazine ile karşılaşabileceği bir alan oluşturmak istedik. Çocuklarımız içeride neyi öğrenecekler biliyor musunuz? Çocuklarımız kendi başlarına öğrenmeyi öğrenecekler. İçeride ezberleyip çıkışta kapı önünde unutmayacaklar. Biz Havsa Belediyesi olarak bu binayı aslında kurmaktaki ilk amacımız buydu. Çocuklarımıza, öğrencilerimize ve her zaman hayat boyu öğrenmek isteyen hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye noktaladı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.