DOLAR 32,5180 -0.08%
EURO 34,9340 0.22%
ALTIN 2.431,860,37
BIST 9.787,610,67%
BITCOIN 2078673-4,09%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kütüphanesiz okul kalmadı

Kütüphanesiz okul kalmadı

ABONE OL
5 Ocak 2022 11:41
Kütüphanesiz okul kalmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında il genelinde kurulumu tamamlanan 45 kütüphanenin açılışı Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından uzaktan bağlantı yöntemiyle gerçekleştirildi. Açılışı yapılan kütüphanelerle birlikte il genelindeki tüm okullar kütüphaneye kavuşmuş oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” kapsamında Edirne’de kurulumu tamamlanan 45 kütüphanenin açılışı için tören düzenlendi.

KÜTÜPHANELERE MESLEK LİSESİ KATKISI

İlhami Ertem Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” kampanyası kapsamında ilimizde kütüphanesi olmayan 45 okul ve kurum tespit edilerek çalışma başlatıldığını belirterek, “Kütüphanelerin ihtiyacı olan mobilyalar Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrenci ve öğretmenler tarafından yapıldı. Bu vesileyle öğrencilerimize öğretmenlerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Kitapların temin edilmesi için düzenlenen kampanyaya Şehir Gönüllüleri Vakfımız kitapları satın almak suretiyle destek oldu buradan kendilerine de teşekkür ediyorum.  45 okulumuz bu şekilde kütüphaneye kavuşmuş oldu” dedi.

“ÇOCUK KÜTÜPHANESİNDEN SON AŞAMAYA GELİNDİ”

Vali Canalp, kent merkezinde yapımına başlanan çocuk kütüphanesinde son aşamaya gelindiğini belirterek, “Okullardaki kütüphanelerin dışında Edirne merkezdeki çocuk kütüphanemizde şu anda son aşamaya gelindi. Birkaç ay içerisinde bu kütüphanemizi de çocuklarımızın hizmetine sunacağız. Bunun dışında çok daha büyük bir kütüphanenin de çalışmaları son aşamaya geldi. Bu kütüphanemiz tüm sosyal donatıları ile aynı zamanda bir gençlik merkezi gibi hizmet verecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Canalp’in konuşmasının ardından yapılan canlı yayın bağlantısıyla 45 kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Vali Ekrem Canalp, eşi Ayten Canalp ve Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı okulun kütüphanesinde öğretmen ve öğrencilerle birlikte kitap okudu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.