DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20667681,19%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kuzey Makedonyalı arıcılara malzeme desteği

Kuzey Makedonyalı arıcılara malzeme desteği

ABONE OL
23 Haziran 2023 13:13
Kuzey Makedonyalı arıcılara malzeme desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kuzey Makedonya’nın farklı bölgelerinde arıcılıkla uğraşan ailelere malzeme desteğinde bulundu.

Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında Köprülü (Melniçane, Orizare, Koçuli), Kırçova-Plasnica ile Kumanova – Lipkova bölgelerinde arıcılıkla uğraşan 30 aileye 300 adet modern arı kovanı ve bal üretimi için gerekli ekipman desteği sağlandı.

TİKA’nın resmi web sitesinde yer alan habere göre; Kuzey Makedonya’nın orta kesimlerindeki Gradsko kasabası yakınlarında düzenlenen arıcılık malzemeleri dağıtım törenine TİKA Üsküp Koordinatörü Halim Ömer Söğüt ile arıcılıkla uğraşan çiftçiler ve bölge halkı katıldı.

TİKA Üsküp Program Koordinatörü Söğüt, TİKA olarak 2005 yılından itibaren Kuzey Makedonya’nın farklı bölgelerinde birçok alanda proje gerçekleştirdiklerini, bunların arasında özellikle kırsal bölgede yaşayan çiftçilere yönelik tarım projelerinin büyük önem arz ettiğini belirtti.

Söğüt konuşmasına şöyle devam etti, “Bu projeler arasında arıcılığın geliştirilmesi ilk olarak gerçekleştirdiğimiz projelerdendir. Bu kapsamda kovan ve ekipman desteğinin yanı sıra çiftçilere yönelik eğitimler de gerçekleştirdik. Projelerimizin amacı, daha çok aile işletmeleri olarak faaliyet gösteren çiftçileri bir araya getirerek üretimin artırılması vesilesiyle, aile gelirlerinin iyileştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamaktır.”

Köprülü Bölgesinde arıcılık yapan çiftçilerden Yasmin Yukovik, söz konusu desteğin bal üretimine büyük katkı sağladığını vurgulayarak TİKA ve Türkiye’ye desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.

Kırçova-Plasnica bölgesinde arıcılık ile uğraşan Elvin Kansu ise, söz konusu destekler kapsamında aile işletmelerinde üretimin arttığını ve bu tür desteklerin devam etmesini arzuladıklarını belirtti.

Teslim töreni, Kuzey Makedonya’nın çeşitli bölgelerinden gelen çiftçilere ekipmanların teslimi ve arı ailesi ve kovanların bölgelere intikal ettirilmesiyle son buldu.

TİKA, ekonomisi büyük oranda tarıma dayalı olan Kuzey Makedonya’da soydaşlarımızın yoğunluklu olarak bulunduğu bölgelerde, kırsal kalkınmaya katkıda bulunmak ve bölge ekonomisinin canlanmasını sağlamak amacıyla uzun yıllardır çalışmalar yürütüyor.

Arıcılığın Geliştirilmesi projesi ile üretimi sağlanan bal, arı sütü, propolis, polen ve diğer arı ürünlerinin üretiminin artırılması dolayısıyla yerelde ekonomik kalkınmaya katkı sunulması hedefleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.