DOLAR 32,3717 0.15%
EURO 34,9787 -0.3%
ALTIN 2.324,280,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22748061,04%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Letonya’da Türk mutfağını tanıttılar

Letonya’da Türk mutfağını tanıttılar

ABONE OL
12 Ekim 2022 11:02
Letonya’da Türk mutfağını tanıttılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri “Bir Dünya Mutfak” projesi kapsamında Letonya’nın başkenti Riga’da Türk mutfağını tanıttılar.

Dr. Sadık Ahmet  Mesleki  ve Teknik  Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde Türkiye, Letonya ve Romanya Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında eğitim-öğretim veren meslek liselerinin ortaklığı ile yürütülen Erasmus “Bir Dünya Mutfak” adlı projenin öğrenci hareketliliği etkinliği Letonya’nın başkenti Riga’da  gerçekleştirildi.

7 GÜN VE 56 SAATLİK EĞİTİM ALDILAR

Proje kapmasında her ülkeden 6 öğrencinin yer aldığı toplam 18 öğrenci, proje ortağı ülke mutfaklarının genel bilgileri, yaratıcı, inovatif mutfak uygulamaları, farklı menüler ve özelliklerini, dijital ortamda menü tasarlama ve farklı otel, restoranları inceleme ve gözlem ziyaretlerini içeren 7 gün ve 56 saatlik eğitim aldı.

ARPACI İLE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTILAR

Eğitimin ardından ülkeye dönen öğrenciler, ayağının tozuyla okul müdürü Selda Süman, projede yer alan İngilizce öğretmeni Necibe Oran Mete ve Yiyecek, İçecek Hizmetleri Bölümü Alan Şefi Ayla Haykır ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı’yı ziyaret ederek deneyimlerini paylaştılar.

“YURT DIŞI DENEYİM EDİNMELERİ SON DERECE ÖNEMLİ”

Ziyarette konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Arpacı, geleceğin turizm elçisi öğrencilerin yurt dışı deneyimi edinmelerinin son derece önemli olduğunu belirterek, proje ile öğrencilerin başka kültürleri tanıma imkanı bulurken Türk Kültürünü de akranlarına tanıtma imkanı elde ettiklerini ifade etti.

“PROJE YAYGINLAŞTIRILMALI”

Öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sunan projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Arpacı, projelerin daha da artırılması ve yaygınlaştırılması gerekliliğine dikkat çekti,

Ziyaret, İl Milli Eğitim Müdürü Arpacı’nın projede yer alan öğretmen ve öğrencilere Katılım Belgelerini verilmesinin ardından sona erdi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.