DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2056922-0,65%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

LGS’nin altın çocukları

LGS’nin altın çocukları

ABONE OL
13 Temmuz 2021 11:21
LGS’nin altın çocukları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) tüm soruları doğru çözüp 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan 3 öğrenci, Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından altınla ödüllendirildi. Vali Canalp ayrıca öğrencilerin öğretmenlerine de teşekkür belgesi takdim etti.

LGS’de dereceye giren öğrenciler için Edirne Valiliği toplantı salonunda Vali Canalp’in katılımlıyla ödül töreni düzenlendi. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, LGS’de Türkiye birincisi olan Özel Edirne TED Ortaokulu öğrencileri Alper Atlı, Oktunç Sağlam, Özel Edirne Bahçeşehir Ortaokul öğrencisi Berke Yay ile okul müdürleri ve öğrencilerin öğretmenleri katıldı.

Törende konuşan Vali Ekrem Canalp, sadece bu başarıyı yakalamış öğrencileri değil, tüm sınava girmiş öğrencileri kutladığını belirterek, “Bugün burada 3 kardeşimizi yetiştiren öğretmenlerimize küçük birer hediye vereceğiz. Aslında burada bu hediyeleri verirken, tam puan alarak kendi başarılarını, okullarının başarılarını kanıtlayan arkadaşlarımızı değil, pandemi süreci içerisinde sınavlara hazırlanırken kendi bireysel çabalarıyla öğretmenlerin desteğiyle, okullarından almış oldukları destekle, ailelerinden almış olduğu destekle başarı sağlayan bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutlamak istiyorum. Burada 3 öğrencimize de vermiş olduğumuz bu ödülü aslında çaba gayret gösteren bütün öğrencilerimize bu arkadaşlarımızın şahsın vermiş olmak istiyorum. Aynı şekilde bu 3 öğrencimin çabasına destek olan öğretmenlere vermiş olduğumuz ödülde sembolik olarak bütün öğrencilerimize destek olan, onlara gayret gösteren bütün öğretmenlerimiz için vermek istiyorum” dedi.

“TEKRAR ETMEK ÇOK KIYMETLİ”

Vali Canalp’in öğrencilere nasıl başarılı oldukları sorusunu yöneltmesi üzerine öğrenciler, ‘düzenli çalışmak ve tekrar etmek’ cevabını verdi. Başarının önemli unsurlarından bir tanesi tekrar etmek olduğuna işaret eden Vali Canalp, “İnsan beyni öğreniyor, öğrendiğini unutabiliyor. Unutmayı ortadan kaldırabilmek için belli aralıklarla tekrar etmek çok kıymetli. Sınavlara girmeden önce öğrencilerimizin faydasına olacaktır. Aslında bir ipucu bu da. Sistematik, çalışmak düzenli çalışmak ama tekrar etmeyi de ihmal etmemek” dedi.

ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ

Konuşmaların ardından Vali Canalp, LGS’de 500 tam puan alıp Türkiye’de 97 öğrenci arasına giren Alper Atlı, Oktunç Sağlam ve Berke Yay’ı altınla ödüllendirdi. Vali Canalp ayrıca öğrencilerin öğretmenlerine de teşekkür belgesi takdim etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.