DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2044007-2,73%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Liyakate El Fatiha

Liyakate El Fatiha

ABONE OL
16 Nisan 2021 17:58
Liyakate El Fatiha
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi’nin Öğretim Görevlisi ve Öğretim Üyesi, Araştırma Görevlisi sınav sonuçları şehrin en önemli gündemi oldu

Trakya Üniversitesi’ne bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksek okullarına alınacak öğretim üyesi ve öğretim görevlisi sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra Edirne’de son günlerde en çok konuşulan konu oldu. Sınava giriş şartlarının ‘özel’ olarak hazırlandığı ve ‘adrese teslim’ olduğu yönündeki iddialardan sonra sonuçlar açıklandığında ‘Liyakate El Fatiha’ dedirtti.

Trakya Üniversitesi Resmi Gazetenin 27 Aralık 2019 tarihinde yayınlanan ilanın da, Arda Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü için 2, Eczane Hizmetleri Bölümü için 3 Öğretim Görevlisi, Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya, Biyokimya, Farmasötik Botanik, Farmasötik Mikrobiyoloji bölümleri için 1’er  Araştırma Görevlisi, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümlü 1 Öğretim Görevlisi, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sosyal Hizmetler Bölümü için 3 Öğretim Görevlisi, İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Bölümü için 1 Öğretim Görevlisi, İslam Tarihi ve Tasavvuf Bölümleri için 1’er Araştırma Görevlisi, İpsala Meslek Yüksek Okulu Adalet Bölümü için 1 Öğretim Görevlisi, Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet ve Hemşirelik Bölümleri için 1’er Öğretim Görevlisi, Keşan Meslek Yüksek Okulu Elektrik, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi, Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümleri için 1’er Öğretim Görevlisi, Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik 1 Öğretim Görevlisi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Diyetetik ve Toplum Beslenmesi Bölümlerine 1’er Öğretim Görevlisi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane Hizmetleri, Çevre Sağlığı, Fizyoterapi, Patoloji Laboratuvar Teknikeri, Elektronörofizyoloji bölümlerine 8 Öğretim Görevlisi, Edirne Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Kardiyoloji bölümlerine 1’er Öğretim Görevlisi, Trakya Üniversitesi Rektörlük emrine, Basın ve Halkla İlişkiler Bölümüne, Proje Koordinasyon Araştırma Uygulama Merkezine, Dış İlişkiler Bölümüne 1’er Öğretim Görevlisi alınacağı açıklandı. Adayların 10 Ocak 2020 tarihine kadar başvurması da ilanda belirtildi.

Trakya Üniversitesi tarafından yine Resmi Gazetenin 27 Aralık 2019 tarihinde yayınlanan bir başka ilan da ise, Mimarlık Fakültesi Bina Bölümüne 1 Profesör, 1 Dr. Öğretim Üyesi, Mimarlık Tarihi konusunda 1 Dr. Öğretim Üyesi, Edebiyat Fakültesi Satış Sanatı ve Çağdaş Sanat ile İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümleri için 1’er Doçent, Arnavut Dili Edebiyatı, Boşnak Dili Edebiyatı, Bulgarca Mütercim Tercümanlık Bölümleri için 1’er Dr. Öğretim Üyesi, Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş, Çene Radyolojisi ve Periodontoloji bölümlerine 1’er Dr. Öğretim Üyesi, Edirne Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları, Kardiyoloji, Tıbbi Genetik, Tıbbi Mikrobiyoloji  bölümleri için 9 Dr. Öğretim Üyesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü için 1 Dr. Öğretim Üyesi, Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Bölümü için 1 Dr. Öğretim Üyesi, Mühendislik Fakültesi Konstrüksiyon, Makine Teorisi ve Dinamiği Bölümleri için 1’er Dr. Öğretim Üyesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi, Yöneylem Bölümleri için 1’er Dr. Öğretim Üyesi, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü için 1 Dr. Öğretim Üyesi, Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bankacılık Bölümü için 1 Dr. Öğretim Üyesi, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü için 1 Dr. Öğretim Üyesi alınacağı açıklandı. Açıklanan kadrolar için son başvuru tarihi 10 Ocak 2020 tarihi tespit edildi.

ÖNCE SINAVA GİRECEKLER BELİRLENDİ

Her iki ilanda belirtilen kadrolar için yapılan başvurular değerlendirildi ve Ocak ayının ikinci haftasında ilan edilen kadrolardaki şartları taşıyan adaylar açıklandı. Adayların büyük bir bölümü konulan özel şartlar nedeniyle burada elendi. Hemen ardından da yazılı ve sözlü sınavlar yapıldı.

KAŞI VE GÖZÜ TARİF EDİLMEDİ

Trakya Üniversitesi’ne bağlı çeşitli fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları tarafından alınacak personel için ilanlara özel şartlar da konuldu. Bazı kadrolar için öyle şartlar konuldu ki, adeta sınava girecek adayların, ‘kaşı, gözü, saçının uzunluğu, cinsiyeti’ tarif edilmemiş eleştirileri oldu.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

Trakya Üniversitesine alınacak personelle ilgili olarak sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra son iki günden beri Edirne’nin en çok konuştuğu konu oldu. Başta sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlar ile ‘kişiye özel kadro’ söylemlerinin sonuçlar ile örtüştüğü ileri sürüldü.

AK PARTİLİ KAHVE’NİN OĞLU DA KAZANDI

AK Parti Edirne İl Başkanlığı görevinde bulunan ve daha önce İl Genel Meclisi Üyesi de olan Müjdat Kahve’nin oğlu Ömer Faruk Kahve İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi sınavını bir sonraki adaydan 0,2 puan fazla alarak kazandı. Sınav tutanağına göre sınavı kazanan Ömer Faruk Kahve’den, Yabancı Dil, Diploma Notu yüksek olan Sümeyye Nur Aydın üniversitesinin sınavında 53 puan alabildi. Kahve ise sınavdan 77 puan aldı.

HATİPLER’İN YÖNETİCİ OLDUĞU OKULUN SINAVLARI DA TARTIŞMALIEdirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’na alınacak Öğretim Görevlisi sınav sonuçları da en çok tartışılan konu oldu. Mustafa Hatipler’in okul müdürü olduğu kuruma alınacak 3 personel için açılan sınava konulan özel şartlar uzun süre tartışıldı. Akademik çevreler, Sosyal Hizmetler Bölümü ile alınacak personelden istenilen şartların örtüşmediği konusunda eleştirilerini dile getirdiler.

Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu için sınavı kazanan adaylardan Sena Daşkıran ALES notu, Mezuniyet notu daha yüksek olan Uğur Kaçmaz’ı geride bırakarak sınavdan 85 puan alarak kazanan isim oldu. Kaçmaz ise diğer tüm notları yüksek olmasına rağmen personel sınavında 60 alabildi. Bilindiği gibi sınavı kazanan Sena Daşkıran’ın babası Mehmet Daşkıran üniversitenin kırtasiye işleriyle de ilgileniyor.
Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu için bir başka kadro için başvuran Funda Selvi tek başına girerek sınavı kazandı. Bu bölüm için başvuran aday özel şartlar nedeniyle sınava dahi giremedi.
Yine Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu için Öğretim Görevlisi sınavını kazanan bir başka isim Nur Keskin oldu. Personel alım ilanı açıklandığı dönemde kadronun bu isim için açıldığı yönünde iddialar gündeme gelmişti. Nitekim Nur Keskin de personel alım sınavında 85 puan alırken ilk yedek olan Muhammet Emin Coşkun ise ALES Puanı daha yüksek olmasına rağmen 60 puan da kaldı.

REKTÖR İZLİYOR

Trakya Üniversitesi personel alımlarına yönelik ağır iddialar gündemdeki yerini korurken, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaşanan gelişmeleri izlemekle yetiniyor. İddiaların üzerine gitmek yerine eleştirilere adeta kulaklarını tıkayan Rektör Tabakoğlu’nun personel alımları konusunda bir adım atması beklenmiyor.

Lütfü Karakaş

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.