DOLAR 32,4802 -0.04%
EURO 34,7644 -0.65%
ALTIN 2.440,420,19
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2065143-1,03%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HER AĞAÇ HER YERE DİKİLMEZ…

ABONE OL
17 Eylül 2020 10:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

11 Kasım 2019 günü saat 11.11’de ülke genelinde 11 milyon fidan dikildi. Uzunköprü’de ise 8500 adet fidan dikimi gerçekleşti.

Bunun bir bölümü de Uzunköprü belediyesi önderliğinde ördekli göle dikildi.

2003-2004 yılları arasında Ördekli gölde ağaç dikimleri yapmıştık. Dönemin Kaymakamı Vali İrfan Balkanlıoğlu ağaç fidanlarını tedarik etmiş, törenle fidanlarımızı toprakla buluşturmuştuk.

Belediye başkanımızda Ercan Çobanoğlu idi. Zaman geçti ağaçların bir çoğu tutmadı. Belediye meclis üyesi olan Kamil Yıldızparlak’ın bir arkadaşı bu işlerden anlıyormuş. Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi Peyzaj mimarı ile Kamil Yıldızparlak arkadaşımız ördekli göle giderek inceleme yaptılar. Sonuç ne çıktı biliyormusunuz? Peyzaj mimarının gözyaşları. Biz suyu seven ağaçları gölün en üst bölümüne, suyu az seven ağaçlarıda sulun dibine ekmişik. Fidanlarımız onun için tutmadı. Kurudu gitti.

Giçtiğimiz hafta Ördekli göle yine bir sürü ağaç ekildi. Acaba tutacak mı diye düşünüyorum. Hiçbir arge yapmadan diktiğimiz fidanların sonu gibi olmaz inşallah. Uzunköprü’nün hemen hemen en düzgün sayfiye yeri olan ördekli gölde gölgesine oturabileceğimiz tek bir ağaç yok!

Sevgili başkanımız Özlem Becan kardeşimiz dikilen bu fidanları inceletsin. Daha zamanınız var. Olmazsa söker başka bir alana ekebiliriz.

***

Ülkemizin ekonomisi hiç iyi gitmiyor.

Devlet tarafından yapılan harç, elektrik, doğalgaz zamlarından sonra piyasada kendine göre zamları yapmaya başladı. Bizi idare edenler yaptıkları zamdan hiç korkmuyorlar.

Oy kaybına uğramaktan da korkmuyorlar.

Aklıma çok eskilerden dinlediğimi bir hikaye geldi.

Padişah sefere çıkmış devlete para lazım. Sadrazamını yanına çağırıp vergileri arttırın demiş. Vergiler artmış. Daha sonra Sadrazama halkın içinde bir dolaş halk ne diyor demiş. Sadrazam kıyafet değiştirerek halkın içine girmiş. Padişahın huzuruna çıktığında “aman padişahım insanlar burnundan soluyorlar. Vergiler çok ağır geldi” demiş.

Padişah “alışırlır…alışırlar” diyerek ilgisiz kalmış.

Belli bir süre geçtikten sonra devlete yine para lazım olmuş. Padişah yine vergileri arttırmış Sadrazamına git bir dolaş bakalım ne konuşuyorlar demiş. Sadrazam yine halkın içine karışmış.

Sadrazam “padişahım. Bu kez işler çok vahim. İnsanların yüzleri çok asık. Merhaba desem sanki kavga edecek gibi bakıyorlar. Galiba bu kaz vergileri çok arttırdık” demiş

Padişah “sorun yok. alışırlır…alışırlar” demiş yine.

Günlerden bir gün yine zamlar yapılmış padişah yine sadrazamına git bir dolaş demiş. Sadrazam halkın arasına karışmış telaşla padişahın yanına giderek

“padişahım hiç sormayın. Bu kez kafam çok karışık. Herkes çok neşeli, güleryüzlü. Sanki vergilere yaptığımız zamdan memnunlar. Sokaklarda dans ediyorlar” demiş

Padişah birden hiddetlenmiş. Sadrazama dönerek “Eğer halk dans etmeye oynamaya başladıysa işimiz çok vahim. Şimdi yandık” diyerek ne önlemler alacakları düşünmüşler.

2002 yılında iktidara gelen hükümetimiz iktidara geldiği 17 yıldan beri hiç oy kaybetmeden, zamlara devam etti. Benim gördüğüm son yapılan zamlar, işlerin olmaması ve kazanılan paranın hiçbir aileyi memnun etmediğidir. Tamam insanlarımız sokaklara çıkıp dans etmiyor, gülüp kahkaha atmıyorlar ama….

Ama dediğimizde sonucunun ne olacağını kestirmek hiçte mümkün değil. Bu kış çok ağır geçecek. Kışın sonunda seçimde gözüküyor. Benim temennim. Suriye bataklığından bir an önce çıkmak ve ülkenin ekonomik düzenini adil bir şekilde düzene sokulmasıdır.

***

Kaliteli insanlar için yazılan bu alıntı yazıyı sizin de okumanızı istedim.

-Kaliteli insanlar çoğunlukla yalnızdır. Neden mi?

. Çizgisi sabittir, yaranmak uğruna çizgisinden sapmazlar.

. Yalaka değildirler.

. Yapmacık değildirler.

. Esnek, gevşek değildirler.

. Kişiliği sabittir, kişiden kişiye göre şekillenmezler.

. Nettir.

. Dürüsttür.

. Yüreklidir.

. Karakteri sabittir, karşısındakine göre değişiklik göstermez.

. Dili ve içi birdir.

. Herkese aynı değildir.

. Kimsenin oyuncağı olmaz.

. Menfaate göre samimiyet kurmaz.

Tebessüm yüzünüzde, sevgi yüreğinizde, sevdikleriniz hep yanınızda olsun. Her ne işiniz varsa olumlu şekilde sonuçlanması dileğimle….

 

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.